دوره 19، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 232-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nik_Hoosh K, Kafi M A. Introduction of New Steel Slit Dampers with Elliptical Slit in Bracing Connection and Comparison with Steel Slit Dampers with Constant Slit Width by Experimental and Numerical Study. MCEJ 2019; 19 (6) :219-232
نیک هوش کیانوش، کافی محمد علی. ارایه میراگرهای جدید شکافدار فولادی با شکاف بیضی شکل در اتصال بادبندی و مقایسه آن‌ها با میراگرهای شکافدار فولادی با عرض شکاف یکنواخت به صورت آزمایشگاهی و عددی. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (6) :219-232

1- دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان
2- دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان ، mkafi@semnan.ac.ir
سیستم‌های کنترلی از جمله سیستم‌های مدرن طراحی سازه‌ها هستند که امروزه کاربرد زیادی در صنعت ساختمان پیدا کرده‏اند. یکی از این سیستم‌های کنترل، استفاده از میراگر می‏باشد. میراگر فلزی تسلیمی عمدتاً از فلز یا آلیاژهای خاص ساخته می شود که به راحتی تسلیم شده و عملکرد قابل قبولی را جهت استهلاک انرژی در هنگام اعمال بارهای شدید لرزه ای داشته باشد. در این مطالعه به بررسی آزمایشگاهی میراگرهای فولادی شکافدار پرداخته شده است به این صورت که یک میراگر بدون شکاف به عنوان مبنای مطالعه، 4 میراگر دارای شکاف با عرض یکنواخت و نوارهای با مقطع یکنواخت و 3 میراگر با شکاف بیضی و نوارهای با مقطع متغیر، تحت بارگذاری چرخه‏ای قرار گرفتند و نتایج حاصل از آن ها ارایه و با یکدیگر مقایسه گردید. همچنین میراگرها با استفاده از نرم افزار اجزای محدود آباکوس مدل سازی شدند و نتایج حاصل از آن ها تطابق خوبی با نتایج آزمایشگاهی نشان دادند. مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که میراگرهای با شکاف بیضی عملکرد بهتری از نظر ظرفیت باربری، شکل پذیری و جذب انرژی و به ترتیب با میانگین افزایش 76/73، 91/15 و 49/129 درصدی نسبت به میراگرهای با شکاف ثابت از خود نشان دادند. همچنین در مطالعات آزمایشگاهی و عددی، طول بیشتری از نوارهای میراگر با شکاف بیضی شکل نسبت به میراگرهای با عرض یکنواخت در اتلاف انرژی و تحمل نیرو و تنش شرکت داشتند.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/4/9 | پذیرش: 1398/7/30 | انتشار: 1398/12/10