دوره 19، شماره 6 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani E, Afkhami V. Behavior Evaluation of Structural Concrete under Fire Condition. MCEJ 2019; 19 (6) :75-87
دهقانی احسان، افخمی وحیدرضا. بررسی رفتار قطعات بتنی غیرمسلح در برابر حریق. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (6) :75-87

1- دانشگاه قم ، dehghani@qom.ac.ir
2- دانشگاه قم
بتن یکی از مصالح پرکاربرد در صنایع امروزی می‌باشد که نیاز است رفتار آن در برابر پدیده‌های محیطی و از جمله حریق مورد بررسی قرار گیرد. هنگامی که قطعه‌ی بتنی تحت افزایش دمای ناشی از حریق قرار می‌گیرد، فشارحفره‌ای در آن تشکیل شده و این حرارت منجر به ایجاد تنش‌هایی در بتن می‌گردد که با افزایش این تنش‌ها، لایه‌ای از سطح بتن کنده می‌شود و تورق صورت می‌گیرد. در تحقیق پیشرو با ارائه‌ی یک مدل تحلیلی برمبنای نرم‌افزار آباکوس، به بررسی رفتار قطعات بتنی در برابر حریق پرداخته می‌شود. در مدل مذکور پس از تحلیل حرارتی اولیه، با ورود نفوذپذیری و دیگر مشخصه‌های بتن و نیز با الحاق سابروتین‌های مدنظر در تحلیل ‘Soils’ از آباکوس، میزان فشارحفره‌ای و تورق در بتن مشخص می‌گردد. نتایج گویای این مهم است که اعمال حریق هیدروکربنی نسبت به حریق استاندارد، می‌تواند بیش از دو برابر حداکثر فشارحفره‌ای بتن را افزایش دهد و روند تورق در بتن را تسریع کند و نیز با افزایش ده برابری نفوذپذیری بتن (از 5×10-17 m2 به 5×10-16 m2)، میزان حداکثر فشارحفره‌ای بتن حین حریق استاندارد، به نزدیک یکدهم تقلیل یافته که این تغییر می‌تواند منجر به جلوگیری از پدیده‌ی تورق در قطعه‌ی بتنی ‌گردد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1398/2/12 | پذیرش: 1398/7/30 | انتشار: 1398/12/10