دوره 19، شماره 5 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 109-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

havaran A, Mahmoudi M. Utilizing an average method to extract the dynamic properties of structures with image processing. MCEJ 2019; 19 (5) :97-109
حواران امین، محمودی صاحبی موسی. استفاده از روش میانگین‌گیری به‌منظور استخراج ویژگی‌های دینامیکی سازه‌ها با پردازش تصویر. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (5) :97-109

1- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران ، aminhavaran@gmail.com
2- دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

خصوصیات دینامیکی سازه ­ها، مانند فرکانس طبیعی، شکل مودها و نسبت‌های میرایی، نقش تعیین‌کننده‌ای در رفتار سازه در برابر بارهای دینامیکی مانند زمین­ لرزه ایفا می­ کنند. یکی از کاربردهای این خصوصیات تعیین نیروهای زمین‌لرزه‌ای است که برسازه ­ها اعمال می‌شود. از کاربردهای دیگر این ویژگی ­ها می‌توان به‌روزرسانی مدل اجزا محدود، تشخیص آسیب در سازه‌ها و پایش سلامت درازمدت سازه­ ها نام برد. دقت و کاهش هزینه ارزیابی این خواص، نقش مهمی در افزایش بهره ­وری و درنتیجه عمر مفید سازه­ ها ایفا می‌کند. هدف از این مقاله ارائه یک روش جدید برای افزایش دقت سنجش جابجایی­ های از راه دور از طریق پردازش تصویر است. برای این منظور، یک تیر یکسر گیردار آلومینیومی و یک قاب سه‌طبقه با وزن اضافی در نظر گرفته‌شده است. در پایه سازه ­ها با استفاده از چکش ضربه واردشده و سپس لرزش آن‌ها با استفاده از پردازش تصویر ضبط‌شده است. برای استخراج خواص دینامیک روش جستار قله مورداستفاده قرار گرفت و روش میانگین پیشنهادی بر روی آن‌ها اعمال گردید. دقت روش جدید با مقایسه خواص لرزه‌ای با نتایج حاصل از سانسورهای شتاب سنج و روش المان محدود مقایسه گردیده است. نتایج نشان می‌دهد که این روش می‌تواند دقت روش پردازش تصویر را بهبود بخشد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/12/20 | پذیرش: 1398/10/9 | انتشار: 1398/10/10