دوره 19، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 200-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdani M, Fakhimi A, Mazhary M. Simulation of Multi-Phase Medium Using BPM-SPH Hybrid Method. MCEJ 2019; 19 (4) :187-200
یزدانی محمود، فخیمی احمد علی، مظهری محسن. شبیه‌سازی محیط‌های چند فازی با استفاده از روش ترکیبی BPM-SPH. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (4) :187-200

1- استادیار گروه ژئوتکنیک، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران ، myazdani@modares.ac.ir
2- دانشیار گروه ژئوتکنیک، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران
3- دانشجوی دکتری، گروه ژئوتکنیک، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران
در مقاله پیش رو نرم‌افزار کوانتا، که توسط نویسندگان در حال توسعه است، معرفی و راستی آزمایی شده است. این نرم افزار با اهداف پژوهشی و به منظور شبیه‌سازی دو بعدی محیط‌های چند فازی جامد و سیال و به زبان Visual C++ نوشته شده است. در این نرم افزار محیط جامد با استفاده از روش مبتنی بر ذره Bonded Particle Method و محیط سیال با استفاده از روش مبتنی بر ذره Smoothed Particle Hydrodynamics شبیه‌سازی می‌شوند. رفتار نهایی مدل حاصل اندرکنش ذرات با دیگر ذرات همنوع خود و نیز ذرات متعلق به روش دیگر است. ابتدا درباره تئوری روش‌ها و نحوه استفاده از آن‌ها در نرم‌افزار توضیح داده شده و در انتها چند مسئله معیار به منظور راستی آزمایی نرم‌افزار مدلسازی و تحلیل شده و نتایج شبیه‌سازی با نتایج موجود در مقالات مقایسه شده‌اند. برای راستی آزمایی روش ‌BPM از شبیه‌سازی تغییر شکل یک تیر طره و برای راستی آزمایی روش SPH از شبیه‌سازی مسئله جریان حفره‌ای و نیز جریان پوازی استفاده شده است. برای راستی آزمایی محیط دوفازی و اندرکنش بین ذرات BPM و SPH از مدل‌سازی یک سیلندر جامد در مسیر جریان استفاده شده است. بررسی نتایج شبیه‌سازی‌ها نشان دهنده تطابق مناسب آن‌ها با نتایج تحلیلی و تجربی موجود است.
متن کامل [PDF 2084 kb]   (5291 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: ژئوتکنیک
دریافت: 1397/12/11 | پذیرش: 1398/4/18 | انتشار: 1398/8/10