دوره 15، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 118-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

mirzakhani A, Hassani B, khanlari K, ga A. Control point grid improvement in isogeometric analysis of axisymmetric structures using error estimation methods based on stress recovery. MCEJ 2015; 15 (3) :105-118
میرزاخانی ابوذر، حسنی بهروز، خانلری کارن، گنجعلی احمد. بهبود شبکه نقاط کنترل در تحلیل ایزوژئومتریک سازه های متقارن محوری با استفاده از روشهای تخمین خطا مبتنی بر بازیافت تنش. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (3) :105-118

1- دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی
2- عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
3- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی/نماینده مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس
4- دانشگاه آزاد واحد شاهرود
روش ابداعی این پژوهش، با استفاده از برآورد خطای مبتنی بر بازیافت تنش، به حل تطبیقی و بهبود شبکه مسائل متقارن محوری در تحلیل ایزوژئومتریک می‌پردازد. بدین منظور، بعد از محاسبه نرم خطای انرژی، مقادیر تخمینی خطا در مجاورت نقاط کنترلی به عنوان گرادیان حرارتی به المان‌های رابط بین این نقاط اختصاص می‌یابد. پس از تحلیل شبکه المانهای فرضی که دچار تغییر دما شده‌اند آرایش جدیدی از نقاط کنترلی و بردارهای گرهی حاصل می‌شود؛ که انتظار می‌رود بکارگیری این روند در چند سیکل در تحلیل ایزوژئومتریک مسائل متقارن محوری منجر به توزیع بهتر خطا در دامنه و در نتیجه حصول شبکه‌ای بهینه برای محاسبه انتگرالها شود. جهت بررسی کارایی و نشان‌دادن افزایش دقت در نتایج تحلیل مسائل متقارن محوری به مدل‌سازی عددی دو مسأله الاستیسیته با شرایط تقارن محوری، که دارای حل تحلیلی هستند، پرداخته شده است. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که روش بهبود شبکه ارائه شده در کاهش میزان خطا موثر بوده و می‌تواند جهت افزایش دقت نتایج تحلیل ایزوژئومتریک مسائل متقارن محوری مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه|عمران
دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1394/5/21 | انتشار: 1394/7/1