دوره 17، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 258-247 | برگشت به فهرست نسخه ها

Younesi H, Mahdad F, Bahramifar N, Hadavifar M. Optimization of Compost Leachate Treatment Using Advanced Oxidation Process )AOP (H2O2/UV. MCEJ 2017; 17 (2) :247-258
یونسی حبیب اله، Mahdad F.، Bahramifar Nader، Hadavifar Mojtaba. بهینه‌سازی تصفیه شیرابه کمپوست با استفاده از فرایند اکسیداسیون پیشرفته H2O2/UV. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (2) :247-258

1- Tarbiat Modares University
2- Msc graduated of Environmental Science, Faculty of Natural Resources, Tarbiat Modares University, Nour
3- Assist Prof. of Environmental Science, Faculty of Natural Resources, Tarbiat Modares University, Nour
4- Assist Prof. of Environmental Engineering, Hakim sabzevari University, Sabzevar
کمپوست به عنوان یکی از این روش‌های بازیافت زباله‌ها به کود می‌باشد. یکی از مشکلات موجود در این فرایند، مدیریت شیرابه است که اثرات نامطلوبی بر محیط زیست و سلامتی دارد. شیرابه به دلیل داشتن ترکیبات آلی پیچیده که به روش زیستی به سختی تجزیه می‌شوند، به تصفیه شیمیایی از جمله اکسیداسیون پیشرفته نیاز خواهند داشت. در این مطالعه کارایی فرایند H2O2/UV برای تصفیه شیرابه کمپوست تصفیه شده توسط روش بیولوژیکی در سیستم ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. هدف از این مطالعه ارزیابی بازده فرایند آب‌اکسیژنه با تابش UV(H2O2/UV) به منظور حذف اکسیژن‌خواهی شیمیایی (COD) و رنگ و کدورت با استفاده از روش پاسخ سطحی (RSM) در طرح مرکب مرکزی (CCD) بود. شرایط عملیاتی مختلف شامل pH اولیه، دز آب‌اکسیژنه و زمان تماس با UV به منظور کاهش آلاینده‌های شیرابه کمپوست برای بهینه‌سازی حداکثر حذف آلاینده‌ها بررسی شد. تعداد 20 تیمار انجام شد. شرایط بهینه درpH اولیه 5/7، دز آب‌اکسیژنه mL/L 3/2 و زمان تماس با UV در 95 دقیقه حاصل گردید. میزان حذف COD، رنگ و کدورت شیرابه توسط فرایند H2O2/UV در شرایط بهینه حذف با روش پاسخ سطحی به ترتیب %32/12، %83/20 و NTU 68/8 به دست آمد. نتایج نشان داد فرایند H2O2/UV در کاهش کدورت موفق‌تر بوده است و در حذف COD کارایی چندانی نداشته است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1393/8/15 | پذیرش: 1396/4/1 | انتشار: 1396/4/31