دوره 13، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 11-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

behnia M, goshtasbi K, golshani A A, fatehi M. experimental investigation of hydraulic fracturing propagation in multi-layer formations. MCEJ 2013; 13 (2) :11-11
بهنیا محمود، گشتاسبی کامران، گلشنی علی اکبر، فاتحی محمد. بررسی آزمایشگاهی گسترش شکست هیدرولیکی در محیط های چند لایه. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (2) :11-11

1- دانشجو
2- مدیر گروه
3- هیات علمی
شکست هیدرولیکی به عنوان روشی برای تحریک مخازن نفتی به عوامل مختلفی از جمله خصوصیات محیطی که شکستگی در آن رشد می کند بستگی دارد. ناپیوستگی های موجود در مسیر ترک و خصوصیات مکانیکی آنها به عنوان یکی از مهمترین پارامترهای تأثیر گذار بر روند پیشروی شکست هیدرولیکی و هندسه آن شناخته می شوند. در این تحقیق با بررسی فرآیند برخورد و اندرکنش شکست هیدرولیکی با فصل مشترک لایه ها، نحوه گسترش و چگونگی توقف شکست هیدرولیکی در محیطهای چند لایه، مورد ارزیابی قرار گرفت. با انجام آزمایش شکست هیدرولیکی بر روی نمونه های مکعبی چند لایه، نحوه گسترش آن در سلول سه محوره واقعی و در حضور ناپیوستگی ها مورد بررسی قرارگرفت. همچنین با تغییر پارامترهای مقاومتی محیط دربرگیرنده شکست هیدرولیکی روند رشد ترک از محیط نرم به سخت و از محیط سخت به نرم و تأثیر پارامترهای الاستیک مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که نوع ناپیوستگی؛ درزه باز، بسته و دارای پرشدگی تأثیر قابل توجهی بر روند رشد شکست هیدرولیکی دارد و همچنین تغییر خصوصیات الاستیک لایه ها می-تواند نحوه رشد ترک و هندسه آن را تحت تأثیر قرار دهد.

نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: مهندسی آب
دریافت: 1390/4/18 | پذیرش: 1392/2/1 | انتشار: 1393/11/7