دوره 20، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 189-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moetamed S, Madani H. Hybrid performance of steel and glass fibers on mechanical properties, shrinkage and durability of cement composites. MCEJ 2020; 20 (1) :177-189
معتمد سروناز، مدنی سید حسام. تاثیرات استفاده از هیبرید الیاف فولادی و الیاف شیشه بر مشخصات مکانیکی، جمع شدگی و دوام کامپوزیت های سیمانی. مهندسی عمران مدرس. 1399; 20 (1) :177-189

1- دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری کرمان/کرمان/ایران
2- دانشکده عمران/دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری کرمان/کرمان/ایران ، h.madani@kgut.ac.ir
این مطالعه به بررسی تأثیر الیاف فولادی، الیاف شیشه و هیبرید آنها بر خواص کامپوزیت‌های سیمانی می‌پردازد. خواص مکانیکی موردبررسی شامل مقاومت فشاری و مقاومت خمشی بوده و میزان جذب انرژی نمونه‌ها با معیار چقرمگی خمشی تعیین‌شده است. در مخلوط‌های موردمطالعه سیمان پرتلند و آلومینات کلسیم به‌عنوان عامل چسباننده در ساختار استفاده‌شده‌اند. به منظور بررسی تأثیرالیاف ازنمونه­های حاوی 2 درصد الیاف فولادی (درصدی از حجم کل مخلوط)، 2 درصد الیاف شیشه ( درصدی از حجم کل مخلوط) وهیبرید این دو الیاف (2% الیاف فولادی و 2% الیاف شیشه) بهره گرفته شده است. استفاده از الیاف فولادی و همچنین الیاف شیشه در مخلوط‌های سیمانی باعث افزایش مقاومت خمشی می­شود، لیکن هیبرید آن با الیاف شیشه مقاومت خمشی بیشتر از مخلوط‌های حاوی الیاف فولادی را به ارمغان می­آورد. همچنین مخلوط‌های هیبریدی میزان جمع شدگی را به میزان 20 تا 30 درصد نسبت به مخلوط شاهد در یک دوره 270 روزه کاهش داده است. در کنترل خواص دوام که  با استفاده از نفوذپذیری یون کلراید موردسنجش قرار داده شد، مخلوط­ های اصلاح شده با الیاف ­های فولادی و شیشه و همچنین هیبرید این الیاف دارای نفوذ پذیری یون کلراید بالاتر در مقایسه با سایر مخلوط ها بوده ­اند. الیاف شیشه به دلیل افزایش انسجام ساختاری میان خمیر و الیاف فولادی و مسدود نمودن تخلخل­های پیرامون الیاف فولادی سبب کاهش در میزان نفوذ یون کلراید شده است اما با این وجود میزان نفوذ یون کلراید بالایی را داشته ­اند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/10/10 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1399/2/10