دوره 20، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 25-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi S, Bozorgnasab M, Taghipour R, Mollaalipour M. Analytical identification of damaged areas in porous circular plates resting on elastic foundation based on modal shapes derivatives. MCEJ 2020; 20 (2) :13-25
کریمی سامان، بزرگ نسب محسن، تقی پور رضا، ملاعلی پور محمد. شناسایی تحلیلی نواحی آسیب دیده در ورق های دایره ای متخلخل مستقر بر بستر الاستیک بر اساس مشتقات اشکال مودی. مهندسی عمران مدرس. 1399; 20 (2) :13-25

1- دانشگاه مازندران
2- دانشگاه مازندران ، m.bozorgnasab@umz.ac.ir
نظارت بر سلامت سازه برای پیش‌بینی مشکلات و حفظ یکپارچگی سازه ضروری است و این موضوع می‌تواند در طولانی شدن عمر سازه مؤثر باشد. در این مطالعه، شناسایی آسیب در ورق­های دایره­ای متخلخل بر اساس شـکل­های مودی و بر روی بستر الاستیک بررسی گردیده است. تحلیل ارتعــاش بر مبنای تئوری برشی مرتبه­ی اول و روش تحلیلی انجام گردیده است. بر مبنای تحلیل انجام ­شده، ورق با شرایط مرزی مختلف قابل بررسی است. در این مطالعه، ابتدا معــادلات حاکـم بر ورق­های دایره­ای با مواد هدفمند در حالت ارتعاش آزاد استخراج شده و سپس مجهولات تا جمله­ای که پاسخ­ها همگرا شوند محاسـبه گردیدند. برای یافتن فرکانس­های طبیعی ورق، دترمینان ماتریس مورد نظر که بر اساس شرایط مرزی و پیوستگی پی­ریزی شده است محاسبه گردید. در انتها، بر اساس روش نیوتنرافسون، فرکانس­های طبیعی ابتدایی ورق به دست آمده و شکل­های مودی آن­ها نیز ترسیم ­شدند. برای اثبات دقت و کارایی روش پیشنهادی، فرکانس­های بدست آمده با نتایج ارائه شده در پژوهش­های سایر محققین مقایسه گردیده است. مقایسه­­ها حاکی از آن بود که نتایج بدست آمده بسیار دقیق بوده و محل آسیب نیز در نمودار به خوبی نشان داده شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/10/10 | پذیرش: 1398/10/10 | انتشار: 1399/3/10