دوره 19، شماره 5 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 83-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arami Fadafan1 M, jafari nodoushan E, Azhdary Moghadam M. investigate relationship to determine the distance between the first and second aerator over the chute overflow based on the minimum air concentration (Case study of Kurdistan Azad Dam). MCEJ 2019; 19 (5) :73-83
آرامی فدافن مسعود، جعفری ندوشن احسان، اژدری مقدم مهدی. توسعه رابطه‌ای جهت تعیین فاصله بین هواده اول و دوم سرریز شوت بر اساس غلظت هوای مینیمم (مطالعه موردی سد آزاد کردستان). مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (5) :73-83

1- دانش آموخته دکتری سازه های هیدرولیکی ، بخش مهندس عمران ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه شهید باهنر ، کرمان، ایران
2- استادیار گروه مهندسی عمران، واحد بیجار، دانشگاه آزاد اسلامی، بیجار، ایران ، e.jafari@iaubijar.ac.ir
3- دانشیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان، ایران
  • افزایش روز افزون جمعیت به همراه تقاضای بیشتر برای آب در بخش‌های کشاورزی و نیرو، رشد سریع ساخت سدها را به همراه داشته است. در این میان افزایش ارتفاع سدها به منظور افزایش ذخیره مخزن و برآورد نیاز آب، موجب افزایش سرعت آب روی سرریزها می‌گردد که به دنبال آن نیاز به بررسی کاویتاسیون و راهکارهای مقابله و یا کاهش خسارات آن اجتناب ناپذیر می‌باشد. طبق بررسی‌های صورت گرفته در دهه‌های اخیر ساده‌ترین، اقتصادی‌ترین و مؤثرترین راهکار جهت کاهش و جلوگیری از این آسیب‌ها، تعبیه‌ی هوادهنده‌ها در مکان‌های مناسب و وارد نمودن هوا به جریان می‌باشد. لذا در این تحقیق بااستفاده از 1200 داده تجربی حاصل از 90 آزمایش صورت گرفته توسط Pfister (2007) رابطه‌ای جهت تعیین روند خروج هوا از جریان تحت شرایط فشار حفره صفر و ضریب همبستگی بیش از 84/0 به عنوان تابعی از طول بی‌بعد شده‌ی جت جریان با استفاده از تحلیل رگرسیونی ارایه شده است که با توجه به سادگی با دقت مناسب می‌تواند در تعیین فاصله بین هواده‌ها بر اساس حداقل میزان غلظت هوای بستر مورد استفاده قرار گیرد. نتایج مطالعه حاضر با فواصل مربوط به هواده‌های سرریز سد آزاد بر اساس غلظت هوای بستر مینیمم مورد بررسی قرار گرفته است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: سازههای هیدرولیک
دریافت: 1397/10/6 | پذیرش: 1398/10/9 | انتشار: 1398/10/10