دوره 19، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 124-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

shahbazpanahi S. Mechanical and microstructural properties of Pistacia Atlantica Ash concrete. MCEJ 2019; 19 (2) :113-124
شهبازپناهی شهریار. پوزولان ضایعاتی خاکسترمیوه درخت بنه در بتن. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (2) :113-124

دانشکده فنی مهندسی،گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ، sh.shahbazpanahi@gmail.com
درخت "بَنِه" یا " ون" درختی خودرو است که در بعضی از مناطق سردسیرمانند کردستان ایران می روید. نام دیگر آن پسته کوهی است، میوه آن کاربرد زیادی ندارد و جز مواد اضافی کشاورزی می باشد. این مقاله برای اولین بار، پوزولان خاکسترمیوه درخت بنه را برای جایگزینی درصدی از سیمان در بتن معرفی می‌کند. در این تحقیق، ترکیب مواد معدنی خاکسترمیوه درخت بنه توسط آزمایش تشعشع‌ انکسار ایکس و تصاویر ساختارمیکرسکوپی با دستگاه میکروسکوپ الکترونی جهت ارزیاب بعنوان پوزولان بررسی می شود. در این مطالعه ویژگی های بتن بر روی مخلوط های بتن ساخته شده با درصدهای متفاوتی خاکسترمیوه درخت بنه (5, 10، 15و 20 درصدسیمان) با جایگزینی در سیمان و مقایسه نتایج آنها با بتن کنترل (بدون خاکستر) بررسی می شود. اسلامپ بتن تازه، ضریب الاستیسیته، مقاومت فشاری، سرعت پالس اولتراسونیک و تصاویر ساختارمیکرسکوپی با دستگاه میکروسکوپ الکترونی با بتن کنترل (بدون پوزولان) مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که بتن پوزولانی خاکسترمیوه درخت بنه مدول ارتجاعی بزرگتری نسبت به نمونه بتن کنترل دارد. همچنین، با استفاده از 20 درصد خاکسترمیوه درخت بنه، افزایش 18.3 درصدی مقاومت فشاری در سن 28 روزه نسبت به نمونه بتن کنترل مشاهده شده است. تصاویر ساختارمیکرسکوپی با دستگاه میکروسکوپ الکترونیکی نشان می دهد که پوزولان خاکسترمیوه درخت بنه، تخلخل و ترکهای کوچک را کاهش داده و موجب شکل گیری کلسیم سیلیکات هیدرات بیشتری شده است.
واژه‌های کلیدی: پوزولان، خاکستر، میوه درخت بنه، بتن
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه