دوره 19، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eghbalnik L, Vaghefi M, Golbaharhaghighi M R. The Effect of Flow Conditions on Bed Topography in a 180 Degree Bend Containing 6- Inclined-Vertical Pier Groups in a Vane Perpendicular to the Flow. MCEJ 2019; 19 (4) :1-16
اقبال نیک لیلا، واقفی محمد، گلبهار حقیقی محمد رضا. تأثیر شرایط جریان بر توپوگرافی بستر قوس 180 درجه توأم با گروه پایه‌های 6 تایی کج-عمودی و در حالت عمود بر جریان. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (4) :1-16

1- دانشگاه خلیج فارس
2- دانشگاه خلیج فارس ، vaghefi@pgu.ac.ir

امروزه احداث پایه ­های کج در پل­های بسیاری در سراسر جهان به چشم می­خورد. در حالی که مطالعات محدودی پیرامون آبشستگی این گونه پایه­ها انجام شده است. نظر به اهمیت صدمات جدی پدیده آبشستگی، ساخت گروه پایه­های عمودی-کج و مجهول بودن اثرات آن بالاخص در مسیرهای دارای خم، این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، اثر چیدمان متفاوت پایه پل عمودی و کج در گروه پایه­های 6 تایی، در کنار تأثیر شرایط جریان و موقعیت قرارگیری گروه پایه در قوس 180 درجه تند در آزمایشگاه بررسی شد. نتایج نشان می­دهد که حداکثر عمق آبشستگی و تراز رسوبگذاری در موقعیت 60 درجه و شرایط بستر زنده رخ می­دهد. این مقادیر به ترتیب معادل 2/4 و 2/3 برابر قطر پایه اندازه­گیری شد. در هر سه موقعیت استقرار گروه پایه­ها در قوس، حداکثر عمق آبشستگی ناشی از قرارگیری گروه پایه همگرا-عمودی می­باشد. در حالی که حداکثر تراز رسوبگذاری در حالت استقرار گروه پایه واگرا-عمودی ایجاد شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: سازههای هیدرولیک
دریافت: 1397/9/19 | پذیرش: 1398/4/18 | انتشار: 1398/8/10