دوره 17، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 114-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

Application of Reinforcement Concrete Layer Method for Retrofit of Slant Jack Arch Roofs in Masonary Buidlings. MCEJ 2017; 17 (1) :102-114
رئیسی دهکردی مرتضی، ویس مردای سجاد، یوسفی شیدا...، اقبالی مهدی. کاربرد رویه بتن آرمه در بهسازی لرزه ای سقف های شیبدار طاق ضربی ساختمان های بنایی. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (1) :102-114

1- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه علم و صنعت ایران
با توجه تعداد زیاد ساختمان های بنایی در کشور و نیز ضعف عملکرد این سازه‌ها در برابر نیروهای زلزله، مقاوم سازی آن ها حائز اهمیت فراوان می باشد. مشکل اصلی این نوع سازه ها، عملکرد نامطلوب و عدم صلبیت سقف طاق ضربی آن در اثر زلزله است. این نقطه ضعف، در سقف‌های طاق ضربی شیب‌دار رایج در شمال کشور خود را بیشتر نشان می‌دهد. لذا برای بررسی عملکرد سقف طاق ضربی و همچنین تاثیر شیب بر آن، در این مقاله تعداد 8 نمونه سازه بنایی یک طبقه با سقف طاق ضربی با شیب‌های صفر، 10، 15 و 20 درجه در حالت‌های بهسازی نشده و بهسازی شده با رویه بتن‌آرمه در نرم افزار اجزاء محدود ANSYS مدلسازی شده و تحت آنالیز استاتیکی غیرخطی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که بهسازی با رویه بتن‌آرمه باعث افزایش صلبیت سقف‌ها می گردد. افزایش شیب سقف سبب کاهش مقاومت و سختی الاستیک و نیز ضریب رفتار سازه می گردد که به کمک روش بهسازی با رویه بتن‌آرمه می‌توان این پارامترها را بهبود بخشید. همچنین نتایج تحلیل اقتصادی نیز نشان‌دهنده‌ی آن است که روش بهسازی با رویه بتن‌آرمه نسبت به شیوه‌های دیگر بهسازی با توجه به عملکرد مناسب‌تر، ازنظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه تر می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1394/4/28 | پذیرش: 1395/3/19 | انتشار: 1396/3/1