دوره 19، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Erfani S, Nekooei M, Ashtari Larki A. A unique analytical model for short, intermediate and long links in eccentrically braced frames. MCEJ 2019; 19 (2) :1-12
عرفانی سعید، نکویی مسعود، اشتری لرکی امیر. یک مدل تحلیلی یکتا برای تیرهای پیوند کوتاه، میانی و بلند در قابهای مهاربندی شده ی واگرا. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (2) :1-12

1- دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، sderfani@aut.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
هدف از انجام این پژوهش بسط و گسترش مدل تحلیلی یکتا برای پیش بینی رفتار الاستیک و غیرالاستیک تیرهای پیوند می­باشد، به نحوی که برای انواع مختلف تیر پیوند شامل تیر پیوند کوتاه، متوسط و بلند قابل استفاده باشد. هنگامی که قابهای مهاربندی شده­ی واگرا تحت اثر زلزله­های شدید قرار می­گیرند، تیرهای پیوند از خود رفتار غیرالاستیک نشان می­دهند، درحالیکه تیرهای خارج از ناحیه­ی تیر پیوند، ستون­ها و مهاربندها به نحوی طراحی شده­اند که در محدوده­ی الاستیک باقی بمانند.  برای انجام تحلیل­های غیرخطی مناسب بر روی قابهای مهاربندی شده­ی واگرا، نیاز به مدلی تحلیلی می­باشد که بتواند با دقت زیادی رفتار غیرالاستیک تیرهای پیوند را پیش بینی کند. طبق اطلاع نویسندگان، در حال حاضر تنها برای تیرهای پیوند کوتاه مدل تحلیلی ارائه شده است. در این پژوهش یک مدل تحلیلی ارائه شده است که می­تواند با دقیت بسیار زیادی مقادیر بیشینه و همچنین مقادیر میانی نیروها و تغییر شکلهای تیرهای پیوند کوتاه، متوسط و بلند را پیش بینی کند. پارامترهای مدل بر اساس نتایج چندین آزمایش صورت گرفته بر روی تیرهای پیوند و قابهای مهاربندی شده­ی واگرا کالیبره شده­اند. مقایسه نتایج به دست آمده از مدل­سازی عددی با منحنی­های هیسترسیس آزمایشها نشان دهنده­ی دقت بسیار بالای مدل تحلیلی ارائه شده می­باشد. استفاده از مدل پیشنهادی جهت انجام تحلیل­های غیرالاستیک بر روی قابهای مهاربندی شده­ی واگرا توصیه می­شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/8/16 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1398/4/24