دوره 19، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 69-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Porkavosh A, Afshin H, Charkhtab Basim M. Retrofitting of axially loaded damaged concrete square columns by combination of UHPC cover concrete and CFRP wrapping. MCEJ 2019; 19 (3) :57-69
پرکاوش اصغر، افشین حسن، چرختاب بسیم محمد. مقاوم‌سازی ستون‌های بتنی آسیب‌دیده تحت بار محوری با استفاده از تلفیق جایگزینی بتن آسیب‌دیده با بتن فوق‌توانمند و محصورسازی با پلیمرهای مسلح به الیاف کربن. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (3) :57-69

1- دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی عمران
2- دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی عمران ، basim@sut.ac.ir
روش‌های مختلفی برای مقاوم‌­سازی ستون‌­های بتنی که پوشش بتنی خود را از دست داده­‌اند ارائه شده است. در این تحقیق، نمونه‌­هایی از ستون‌های مربعی بتنی که پوشش بتنی خود را از دست داده‌اند مورد بررسی قرار گرفته و برای مقاوم‌سازی این ستون‌های آسیب دیده از تلفیق روش‌ها استفاده شده و کارایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است. این روش‌­ها شامل استفاده از لایه بتنی پوششی جدید و دورپیچ کردن ستون‌ها با الیاف کربن می‌­باشد. متغیرهای این تحقیق شامل شکل مقطع، نوع بتن لایه پوششی (بتن فوق‌توانمند، بتن فوق‌توانمند با الیاف فولادی و ملات خودتراکم) و تعداد لایه‌های الیاف کربن (یک و دو لایه) است. تعداد کل نمونه‌ها در این تحقیق 42 عدد می‌باشد که 6 عدد از این نمونه‌ها به عنوان نمونه‌های کنترل، 6 عدد به عنوان نمونه‌های کنترل آسیب دیده و 30 عدد نمونه‌های آسیب دیده‌ای هستند که با لایۀ پوششی و الیاف کربن مقاوم‌سازی شده‌اند. کل نمونه‌ها تحت بار محوری یکنواخت قرار گرفته‌اند. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌­دهد که در مقاوم‌­سازی ستون به شکل مربعی بهتر است از لایه پوششی بتن فوق‌توانمند استفاده شود. درحالی­که در مقاوم‌­سازی ستون به شکل دایروی بهتر است از ملات خودتراکم به عنوان لایه پوششی استفاده شود. همچنین مطالعه عددی برای صحت سنجی نتایج آزمایشگاهی و همچنین تعمیم نتایج آزمایشگاهی نمونه­‌های با ابعاد کوچک برای ستون‌­های با ابعاد بزرگ نیز انجام شده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/6/19 | پذیرش: 1398/4/18 | انتشار: 1398/7/10