دوره 19، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 99-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadat Kholerdi S E, Jahanpour A. Elastic Stiffness of Semi-supported Steel Shear Walls. MCEJ 2019; 19 (2) :85-99
سادات خلردی سید ابراهیم، جهانپور علیرضا. سختی الاستیک دیوارهای برشی فولادی نیمه‌مقید. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (2) :85-99

1- دانشگاه ملایر
2- دانشگاه ملایر ، a.jahanpour@malayeru.ac.ir
در دیوار برشی فولادی نیمه‌مقید (SSSW) به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی، ورق دیوار به ستون‌های اصلی سازه متصل نیست و به جای آن، به ستون‌هایی فرعی متصل می‌شود که بارهای ثقلی را تحمل نمی‌کنند. ظرفیت برشی نهایی این سیستم در حضور لنگر واژگونی ناشی از طبقات بالاتر، قبلاً بدست آمده است و منحنی‌های اندرکنش برای آنالیز و طراحی این سیستم با هندسه و مصالح مختلف ارائه شده است. ورق‌های نازک در دیوارهای برشی فولادی نیمه‌مقید در بارهای جانبی کوچک، کمانش کرده و در نتیجه ورق دیوار در ناحیه وسیعی دارای رفتار پس‌کمانشی الاستیک می‌باشد. لذا بررسی تغییرات بار جانبی نسبت به تغییرمکان نظیر آن در ناحیه پس از کمانش الاستیک دارای اهمیت به سزایی است. در این مقاله، معادلات فن‌کارمن برای بدست آوردن میدان تغییرمکان ورق دیوار در ناحیه پس‌کمانشی الاستیک با استفاده از روش گالرکین حل شده و با استفاده از ظرفیت برشی نهایی، منحنی دو خطی ایده‌آل بار جانبی-تغییرمکان افقی دیوار تقریب زده می‌شود. ظرفیت برشی در انتهای ناحیه پس‌کمانشی الاستیک و تغییرمکان خارج از صفحه ورق با نتایج آنالیز اجزاء‌محدود برای چند نمونه، مورد مقایسه قرار گرفته است طوری‌که حداکثر اختلاف ظرفیت برشی و تغییرمکان خارج از صفحه بین دو روش به ترتیب 9/14 و 7/9 درصد است. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که سختی الاستیک از مقدار لنگر واژگونی و مقطع ستون فرعی مستقل است و فقط به مشخصات هندسی دیوار وابسته است. روش تحلیلی پیشنهادی به راحتی با رایانه-های معمولی قابل برنامه نویسی است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/5/26 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1398/4/24