دوره 19، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 138-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani Ahari G, Rasouli R, Yaghmaei sabegh S. Numerical Analysis of RC Columns Retrofitted with Steel Cage. MCEJ 2019; 19 (2) :126-138
زمانی اهری غلامرضا، رسولی رامین، یغمایی سابق سامان. تحلیل عددی رفتار ستون بتن مسلح تقویت شده با قفس فولادی. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (2) :126-138

1- دانشگاه ارومیه
2- شرکت مس سونگون ، rasouli.ra@yahoo.com
3- دانشگاه تبریز
امروزه سازه­های بتنی بصورت گسترده در سراسر جهان احداث گردیده و شمار قابل توجهی از این سازه‌ها  بنا به دلایل مختلفی از جمله ضعف در طراحی،  خرابی در اثر زلزله، ارتقا یک سازه جهت تغییر کاربری و ...، نیازمند مقاوم­سازی هستند؛پس احیاسازی و تقویت سازه‌های آسیب پذیر در برابر عوامل مختلف امری مهم محسوب می‌شود. در این پژوهش رفتار ستون  بتن مسلح تقویت شده با قفس فولادی، که نوعی روکش فولادی محسوب شده و روشی موثر، ساده و اقتصادی می‌باشد که برای محصورسازی مقاطع بتنی مربعی و مستطیلی شکل استفاده می گردد، مورد بررسی قرار گرفته است. دراین راستا، ابتدا مدل المان محدود ستون بتن مسلح تقویت شده با قفس فولادی در نرم افزار ABAQUS،  تحت نیروی محوری و لنگرخمشی مدل­سازی گردید و پس از کالیبراسیون مدل عددی و اطمینان از صحت نتایج و دقت مدل، مطالعه‌ی پارامتریک هفتگانه‌ای بر روی عوامل موثر در رفتار ستون تقویت شده نظیر تعداد، اندازه و ضخامت نوار های فولادی و مکانیزم انتقال بار  و ...، در مقایسه با ستون مبنا انجام گردید. نتایج حاصله از این بررسی میزان تاثیر پارامترهای مختلف در رفتار ستون تقویت شده  را مشخص نمود و علاوه بر آن بیانگر افزایش قابل توجه در ظرفیت بار نهایی و لنگر خمشی ستون تقویت شده با قفس فولادی است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/4/20 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1398/4/24