دوره 19، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 208-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

namayandeh Niasar A, Jandaghi Alaee F, Majid Zamani S. Numerical Investigation of the In-plane Masonry Walls Performance, Strengthened Using ECC Materials, Focusing on the Effect of the Connection to the Foundation. MCEJ 2019; 19 (2) :197-208
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20826-fa.html
نماینده نیاسر علیرضا، جندقی علایی فرشید، مجیدزمانی سهیل. بررسی عددی عملکرد داخل صفحه دیوارهای بنایی تقویت شده با مصالح مرکب پایه سیمانی مهندسی با تاکید بر تاثیر اتصال به شالوده. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (2) :197-208

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20826-fa.html

1- دانشگاه صنعتی شاهرود ، namayandeh@shahroodut.ac.ir
2- دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شاهرود
3- استادیار بخش سازه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
وسعت احداث سازه‌های بنایی و ضعف آنها در برابر زلزله، ضرورت تحقیق راجع به روش‌های نوین بهسازی لرزه‌ای این سازه‌ها را دو چندان می‌نماید. اخیرا در کنار روش‌های متداولی چون مش و شاتکریت و الیاف پلیمری، مصالح مرکب پایه سیمانی مهندسی ECC جهت تقویت دیوارهای بنایی مورد توجه محققین قرار گرفته‌است. وجه تمایز این نوع مصالح نوین، شکل‌پذیری بالا در کشش می‌باشد. در تحقیق حاضر تاثیر این مصالح روی عملکرد دیوارهای باربر بنایی با مودهای شکست داخل صفحه بصورت عددی بررسی شده‌است. نتایج تحقیق مبتنی بر روش عددی می‌باشد که جهت صحت‌سنجی مدل از اطلاعات موجود آزمایشگاهی استفاده شده‌است. روش تقویت به صورت یک و دو طرفه درنظر گرفته شده‌است. همچنین لایه تقویت به دو صورت متصل و جدای از شالوده زیر دیوار باربر مدل شده‌است. تغییر مود شکست دیوار تقویت شده از حالت ترد به شکل پذیر همراه با رفتار سخت‌شوندگی در ناحیه غیرخطی از نتایج مشترک مدل‌ها می‌باشد. افزایش مقاومت و جذب انرژی از دیگر نتایج تحقیق می‌باشد که مقدار آن بسته به چگونگی اتصال لایه تقویت به  شالوده متغییر است. در شرایطی که بین لایه تقویت و شالوده اتصال برقرار گردد مقاومت برای حالت تقویت یک و دو طرفه به ترتیب ۳.۵ و ۶ برابر دیوار تقویت نشده می‌باشد. این مقدار در جذب انرژی به ترتیب ۳ و ۶.۵  بدست آمده‌است. همچنین تاثیر اتصال لایه تقویت با شالوده در بهبود رفتار دیوارهای با مود شکست لغزش درز ملات به مقدار محسوسی از دیوارهای با مود شکست قطری بیشتر می‌باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1397/2/24 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1398/4/24