دوره 14، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 178-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohammadi E. Elastoplastic analysis of the tunnel considering the nonlinear variations of the strength parameters from peak to residual in the strain softening stage. MCEJ 2014; 14 (4) :171-178
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-2030-fa.html
محمدی الهه، فهیمی فر احمد. تحلیل الاستوپلاستیک تونل با در نظر گرفتن تغییر غیرخطی پارامترهای مقاومتی از پیک به ماندگار، در مرحله نرم کرنشی. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (4) :171-178

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-2030-fa.html

1- دانشجوی دانشگاه تفرش
2- استاد/دانشگاه صنعتی امیرکبیر
در این مقاله یک روش نسبتاً ساده برای منحنی پاسخ زمین در تونل¬های دایره¬ای حفاری شده در توده سنگهای با رفتار نرم کرنشی، با بکارگیری معیار خرابی غیرخطی هوک- براون ارائه شده است. اکثر محققین تغییر پارامترهای مقاومتی از پیک به ماندگار, در ناحیه نرم کرنشی را, به صورت یک تابع خطی درنظر گرفته¬اند. در این مقاله به منظور بررسی دقیق¬تر رفتار نرم کرنشی، این تغییرات به صورت غیرخطی مدل می¬شوند. به این ترتیب پارامتر¬های اتساع، زاویه¬ی اصطکاک و ثابت¬های معیار خرابی از نقطه¬ی پیک به ماندگار ثابت نیستند. جهت بررسی دقت و کاربرد عملی روش پیشنهادی به مقایسه این روش با سایر روش¬های ساده سازی شده و دقیق از قبیل Park et al 2007 وet al 1983 Brown پرداخته شده است که نزدیکی بسیار زیاد نتایج حاصل از این روش, به نتایج روش Park حاکی از دقت بسیار زیاد روش تحلیلی پیشنهادی است. تأثیر مقدار پارامتر نرم¬کرنشی روی تغییر پارامترهای مقاومتی نیز با ترسیم منحنی پاسخ¬های مختلف بررسی شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/10/5 | پذیرش: 1393/11/8 | انتشار: 1393/12/1