دوره 18، شماره 5 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 238-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nematzadeh M, Poorhosein R. Evaluation of compressive stress-strain behavior of RPC reinforced with steel and PVA fibers. MCEJ 2018; 18 (5) :227-238
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20268-fa.html
نعمت زاده مهدی، پورحسین رضا. ارزیابی رفتار تنش-کرنش فشاری بتن پودری واکنشی تقویت شده با الیاف فولادی و پلی‌وینیل الکل. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (5) :227-238

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20268-fa.html

1- هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی- دانشگاه مازندران
2- دانشکده فنی و مهندسی عمران، دانشگاه مازندران
بتن پودری واکنشی نسل جدید مصالح بر پایه سیمان می‏باشد که به دلیل خصوصیات ریز ساختار آن دارای مقاومت بالا می‏باشد. از آنجا که این بتن نوظهور می‏باشد آیین نامه طراحی واحدی که دارای نتایج تجربی با کیفیت بالا به همراه مدل‏های تنش-کرنش قابل اعتماد برای تحلیل غیر خطی سازه‏ها باشد وجود ندارد. اگرچه تعدادی معادلات تجربی برای پیش‏بینی مقاومت اعضای ساخته شده از طریق این نوع بتن در ادبیات فنی موجود می‏باشد، اما باید در نظر داشت که این اطلاعات به خصوص در زمینه بتن پودری واکنشی حاوی الیاف سنتتیک و نیز ترکیب الیاف ها دارای نقص می‏باشد. از این رو، در این مقاله 10 طرح اختلاط از مخلوط بتن پودری واکنشی حاوی الیاف‏های فولادی، پلی وینیل الکل و ترکیب آنها در درصدهای حجمی متفاوت و با فرآیندهای مختلف عمل آوری ساخته شد و خصوصیات مکانیکی شامل مقاومت فشاری، کرنش در تنش حداکثر، مدول الاستیسیته، چقرمگی و انرژی جذب شده نسبی و نیز شکل منحنی تنش-کرنش مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، با توجه به نتایج آزمایشگاهی، روابط تجربی برای تخمین پارامترهای موثر در منحنی تنش-کرنش بتن پودری واکنشی ارائه شد. در نهایت، مدلی به منظور پیش بینی دقیق رابطه تنش-کرنش فشاری بتن پودری واکنشی پیشنهاد شد. نتایج نشان می دهد که مدل ‌پیشنهادی با دقت بسیار خوبی می‏تواند نتایج آزمایشگاهی را پیش‏بینی کند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/3/18 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1397/11/26