دوره 19، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 247-235 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maleki S M, Moazezi Mehretehran A. Buckling of short cylindrical steel shells under transverse loading. MCEJ 2019; 19 (1) :235-247
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20254-fa.html
ملکی شروین، معززی مهر طهران علیرضا. کمانش پوسته های استوانه ای کوتاه قامت فولادی تحت بارگذاری عرضی. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (1) :235-247

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20254-fa.html

1- استاد-صنعتی شریف ، smaleki@sharif.edu
2- دانشگاه صنعتی شریف- دانشکده مهندسی عمران
مخازن استوانه ای جداره نازک فولادی بدلیل ضخامت کم دیواره، مستعد کمانش تحت بارهای وارده می باشند. بار باد و زلزله از جمله بارهایی هستند که باعث بارگذاری عرضی بر سازه می گردند. در این مطالعه رفتار مخازن دانه ای کوتاه قامت تحت سه توزیع فشار عرضی بررسی شده است. این سه توزیع فشار درنظر دارد، فشار لرزه ای ناشی از محتویات دانه ای بر دیواره سازه را نمایندگی کند. آیین نامه اروپا در زمینه مقاومت و پایداری پوسته ها، از پیشروترین آیین نامه های بین المللی در این حیطه می باشد. روش تحلیل که برگرفته از این آیین نامه است، پایداری استاتیکی این نوع مخازن را با انجام انواع تحلیل های خطی و غیرخطی کمانشی ارزیابی می نماید. تحت بارگذاری انجام شده در این مطالعه، دو مُد کمانشی پای فیل و چین خوردگی مورب برشی در پای سازه، در مخازن کوتاه قامت مشاهده می گردد. پژوهش حاضر ضمن معرفی روش تحلیل آیین نامه اروپا، اطلاعات ارزشمند دیگری نیز در تأثیر وقوع پلاستیسته و وجود نقص یا اعوجاج سازه از هندسه استوانه ای، در مقاومت کمانشی ارائه می نماید.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/3/22 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1398/2/25