دوره 18، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 127-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharbatdar M. Improving the seismic performance of new composite multi-story moment frames in comparison with conventional concrete moment frames. MCEJ 2018; 18 (3) :113-127
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20230-fa.html
شربتدار محمد کاظم، حقیقت آزاده، حیدریان نعمت الله. بهبود عملکرد لرزه‌ای قاب های چندطبقه مختلط نوین خمشی در مقایسه با قاب‌های خمشی بتنی رایج. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (3) :113-127

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20230-fa.html

1- عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
2- دانشگاه سمنان
قاب‌های مختلط خمشی بتنی - فولادی، به دلیل بهره مندی از مزایای بتن و فولاد به طور همزمان، منجر به بهبود رفتار سازه‌های بلند گردیده است. در طی 30 سال اخیر، به دلیل صرفه اقتصادی، مطالعات متعددی در زمینه قاب‌های مختلط صورت گرفته است. تجربیات نشان داده است که مهم‌ترین مسئله در چنین قاب‌هایی، اتصالات این قاب‌ها است. در این مقاله، به بررسی تحلیلی رفتار قاب‌های خمشی مختلط یک طبقه - یک دهانه و چهار و هفت و ده طبقه چهار دهانه، تحت بارگذاری جانبی پوش اور به صورت کنترل تغییرمکان، به روش اجزای محدود توسط نرم افزار سایزمو‌استراکچر پرداخته شده است. قاب‌های مختلط مورد بررسی از نوعی اتصال مرکب پیشنهادی با ستون بتنی عبوری و تیر فلزی متصل، تشکیل شده‌اند که نمونه این اتصال بصورت آزمایشگاهی توسط مولفین ساخته و آزمایش شده است، نتایج حاکی از عملکرد مناسب قاب‌های خمشی مختلط متشکل از اتصال مورد اشاره می‌باشد. در این بررسی جابه‌جایی کل قاب و دریفت نسبی طبقات در قاب‌های با تعداد طبقات زیاد، نسبت به قاب‌های بتنی متداول کاهش یافته است. همچنین مرکب سازی اتصالات در قاب‌های مختلط منجر به افزایش ظرفیت باربری، شکل‌پذیری و سختی اولیه و جذب انرژی قاب نسبت به قاب بتنی، به ترتیب به میزان 55%، 45%، 62% و 116% شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1395/11/2 | پذیرش: 1396/10/12 | انتشار: 1397/6/24