دوره 18، شماره 6 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 130-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

rahman shokrgozar H, Zare Aghblagh M, Khodaiee Ardabili A A. Comparison the effect of soil and shallow foundation types on the seismic performance of low-rise special steel moment frames considering soil – structure interaction. MCEJ 2018; 18 (6) :121-130
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20222-fa.html
رحمن شکرگزار حامد، زارع آقبلاغ مریم، خدایی اردبیلی احمد علی. مقایسه ی تاثیر نوع خاک و فونداسیون سطحی بر عملکرد قاب های خمشی فولادی ویژه کوتاه مرتبه با لحاظ اندرکنش خاک – سازه. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (6) :121-130

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20222-fa.html

1- دانشگاه محقق اردبیلی
در این تحقیق، تاثیر تغییر نوع خاک، فونداسیون و ضریب اطمینان طراحی بر پاسخ لرزه ای ساختمان فولادی ارزیابی شده است. بدین منظور ساختمان پنج طبقه از نوع قاب خمشی ویژه واقع بر دو نوع خاک متفاوت (II و IV) درنظر گرفته شده است. دو نوع فونداسیون سطحی برای این ساختمان با ضرایب اطمینان 2، 3 و 4 در ظرفیت باربری طراحی گردیده اند. به منظور ارزیابی عملکرد مدلهای اجزا محدود، با لحاظ اندرکنش خاک فونداسیون سازه توسط نرم افزار اپنسیس ساخته شده است. این مدل ها تحت تحلیلهای استاتیکی و دینامیکی غیرخطی توسط هفت رکورد زلزله قرار گرفته و پاسخهای آنها با یکدیگر مقایسه گردیده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که در قابهای خمشی واقع بر خاک نوع IV، سازه با فونداسیون منفرد، ظرفیت و برش پایه کمتری نسبت به سازه با فونداسیون نواری و مدل دارای تکیه گاه صلب دارد و ماکزیمم تغییرمکان نسبی بین طبقات در مدلهای با فونداسیون نواری بیشتر از مدلهای با فونداسیون منفرد و مدل دارای تکیه گاه صلب میباشد. بررسی اثر تغییر ضریب اطمینان طراحی فونداسیونها نشان میدهد که ظرفیت سازه ای، ماکزیمم برش پایه و ماکزیمم تغییرمکان نسبی طبقات در سازه با فونداسیون منفرد، با افزایش ضریب اطمینان، افزایش مییابد، اما این کمیت در سازه با فونداسیون نواری تاثیر چندانی ندارد. در قابهای خمشی واقع بر خاک نوع II، ضریب اطمینان طراحی و نوع فونداسیون تاثیر چندانی بر ظرفیت سازه و پاسخ دینامیکی ندارد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1395/10/9 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1397/12/24