دوره 19، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 129-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidari M, Aghakouchak A. Introduction and Investigation of a New Steel Brace with Self-Centering and Energy Dissipating Capabilities. MCEJ 2019; 19 (1) :117-129
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20196-fa.html
حیدری محسن، آقاکوچک علی اکبر. معرفی و بررسی رفتار یک مهاربند فولادی جدید با قابلیت مرکزگرایی و استهلاک انرژی. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (1) :117-129

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20196-fa.html

1- دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- تهران-تربیت مدرس
سیستم های مقاوم مرسوم در برابر نیروهای لرزه ای، اغلب از طریق تغییرشکل های غیرارتجاعی در برخی از اعضا و اجزای سازه ای، انرژی ورودی زلزله را مستهلک می کنند. در این سیستم ها بعد از وقوع زلزله تغییرمکان ماندگار زیادی مشاهده می شود که هزینه های بازسازی را بالا برده یا تخریب سازه را ایجاب می کند. استفاده از سیستم های مرکزگرا که در ده سال اخیر بسیار مورد توجه مجامع علمی معتبر بوده است، باعث کاهش قابل ملاحظه یا حذف تقریبا کامل تغییرشکل های ماندگار در سازه پس از زلزله می شود. سیستم مرکزگرای بررسی شده در این مقاله، یک مهاربند فولادی جدید است که در آن از کابل های فولادی پیش تنیده به عنوان مکانیزم بازگرداننده برای کاهش تغییرشکل پسماند استفاده شده است. همچنین از میراگرهایی به شکل دندانه-شانه ای که به صورت درون صفحه ای عمل می کنند، برای تامین استهلاک انرژی بهره گرفته شده است. این مهاربند مرکزگرا را می توان به جای مهاربندهای معمول در قاب های فولادی ساده مورد استفاده قرار داد. بررسی معادلات تحلیلی این مهاربند و نیز مدلسازی اجزای محدود نشان می دهد که قابلیت مرکزگرایی و استهلاک انرژی موردنظر می تواند به میزان مطلوبی توسط آن تامین گردد. همچنین تحلیل های غیرخطی تاریخچه زمانی در نمونه هایی از سازه های 6 طبقه برای شتاب نگاشت های مختلفی انجام گرفته که بیانگر رفتار قابل قبول این سازه ها در صورت استفاده از این مهاربند می باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/9/7 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1398/2/25