دوره 17، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 170-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemzadeh mosavinejad S H, Shadmani A, Tahmouresi B. Mechanism of SBR latex effect on mechanical strength, permeability and microstructure of concrete containing asphalt waste. MCEJ 2017; 17 (6) :159-170
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20186-fa.html
قاسم زاده موسوی نژاد سید حسین، شادمانی علی، طهمورسی بهزاد. مکانیزم تاثیر لاتکس SBR بر مقاومت مکانیکی، نفوذپذیری و ریزساختار بتن حاوی ضایعات آسفالتی. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (6) :159-170

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20186-fa.html

1- عضو هیئت علمی گروه عمران- دانشگاه گیلان
2- موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان ، ali.shadmani.p@gmail.com
3- دانشگاه گیلان
صنعت راه و ساختمان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و برداشت کننده مواد از زمین و بزرگ‌ترین تولیدکننده ضایعات جامد است. از راه کارهای مناسب جهت کاهش مصرف مصالح معدنی، بازیافت و به‌کارگیری مجدد مواد پسماندی از جمله نخاله ساختمانی و آسفالتی می‌باشد. در این پژوهش اثر لاتکس لاستیکی بوتادین استایرن (SBR) و دوده سیلیسی بر مقاومت مکانیکی (مقاومت فشاری، خمشی، کشش غیر مستقیم، مدول الاستیسیته، شاخص چقرمگی)، نفوذپذیری (نفوذ آب، نفوذ تسریع شده یون کلر، مقاومت ویژه الکتریکی) و ریز ساختار بتن های ساخته شده با سنگدانه های آسفالت بازیافتی جایگزین درشت دانه طبیعی (33 %، %66 و 100% وزنی)، بررسی شد. نتایج نشان داد که افزودن لاتکس و دوده سیلیسی به طور قابل توجهی موجب افزایش مقاومت مکانیکی شده و نفوذپذیری مخلوط های بتنی را به طور محسوسی کاهش می دهد. با استفاده از ریزنگار الکترون پویشی (SEM) و روش تحلیلی طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX)، کیفیت و ریزساختار ناحیه انتقال میان سطحی (ITZ) بین ماتریس سیمانی- سنگدانه ارزیابی شد. تصاویر SEM نشان داد که مخلوط های حاوی لاتکس و دوده سیلیسی ساختار یکنواختی را در مرز مشترک ماتریس سیمانی- سنگدانه داشتند و همچنین تحلیل EDX بیانگر، کاهش ضخامت ITZ و نسبت کلسیم به سیلیس بود. جهت ارزیابی مکانیزم تاثیر لاتکس بر مقاومت فشاری، سه روش مختلف عمل آوری بر نمونه های مکعبی اعمال شد. نتایج نشان داد که مقاومت فشاری نمونه های عمل آوری شده در حرارت به طور محسوسی افزایش پیدا کرده که بیانگر کمک حرارت به شکل گیری غشاء پلیمری در نمونه های حاوی لاتکس است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1395/8/19 | پذیرش: 1395/12/23 | انتشار: 1398/3/11