دوره 18، شماره 6 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 141-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei D, Tasnimi A A. Seismic Behavior of Replaceable Steel Coupling Beam in Reinforced Concreat Shear Wall. MCEJ 2018; 18 (6) :131-141
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20060-fa.html
زارعی داود، تسنیمی عباسعلی. رفتار لرزه ای تیر همبند فولادی تعویض پذیر در دیوار برشی بتنی مسلح. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (6) :131-141

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-20060-fa.html

1- دانشگاه تربت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
استفاده از تیرهای همبند فولادی در دیوارهای برشی بتن مسلح به علت عملکرد لرزه ای و انعطاف پذیری بهتر و همچنین اجرای راحت تر و ابعاد کوچکتر آن نسبت به تیرهای بتنی رو به گسترش می باشد. جهت اجتناب از خرابی ماندگار اتصال تیر فولادی به دیوار بتنی، می توان از تیر فولادی دارای المان تعویض پذیر استفاده نمود. در این مقاله یک تیر همبند فولادی طراحی شده بر اساس استاندارد 2800 و مبحث دهم مقررات ملی ساختمان طراحی و ساخته شده است. همچنین المان تعویض پذیر و بخش های کناری آن بر اساس ضوابط تیر پیوند مبحث دهم مقررات ملی ساختمان طراحی و ساخته شده است. مجموعه دو دیوار طرفین تیر و تیرهمبند تعویض پذیر با مقیاس 1 به 3 ساخته شده و با تاریخچه جابجایی چرخه ای بر اساس تغییر شکل نسبی طبقات مورد آزمایش قرار گرفته است. با توجه به نتایج بدست آمده، رفتار غیر خطی تیر همبند به المان تعویض پذیر محدود شده است اما با توجه به مقاطع استفاده شده و نیروهای موجود در تیرها، رابطه استفاده شده از مبحث دهم جهت طراحی تیرهای کناری نیاز به اصلاح دارد. همچنین بر اساس سختی محاسباتی و سختی اندازه گیری شده سیستم و بر مینای طول مهاری تیر فولادی در دیوار بتن مسلح، روشی برای محاسبه سختی واقعی این مجموعه برای طراحی سازه ها و محاسبه جابجایی طبقات پیشنهاد شده است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/8/28 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1397/12/24