دوره 16، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 102-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahi Shahri S, Mousavi S R. Application of Elliptic Slits for Development of Slit Damper in Beam-to-Column Connection. MCEJ 2016; 16 (1) :93-102
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-2005-fa.html
فراهی شهری سعید، موسوی سیدروح الله. توسعه میراگر شکافدار در محل اتصال تیر به ستون با ایجاد شکاف‌های بیضی. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (1) :93-102

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-2005-fa.html

1- دانشگاه سیستان و بلوچستان
2- استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان
میراگر شکافدار فولادی یک ورق یا پروفیل استاندارد فولادی با تعدادی شکاف بریده شده در جان آن است. نوارهای باقیمانده در جان میراگر، با جذب تغییر شکل های غیر الاستیک، انرژی لرزه ای را مستهلک کرده و مانع از انتقال آن به اعضای سازه‌ای اصلی می شوند. میراگرهای شکافدار فولادی با عرض نوار یکنواخت، به منظور جلوگیری از شکست ترد اتصالات و خرابی اعضای سازه ای اصلی، در محل اتصال تیر به ستون استفاده شده اند. طبق تحلیل‌های صورت گرفته در نرم‌افزار المان محدود آباکوس، استفاده از میراگرهای شکافدار با عرض نوار یکنواخت در تحقیقات آزمایشگاهی قبلی، موجب تمرکز تنش در قسمت های انتهایی نوارها، توزیع نامتوازن تنش های فون میسز در طول نوارها و عدم مشارکت قسمت های میانی نوارهای میراگر شکافدار در استهلاک انرژی شده است. بنابراین، به منظور رفع این مشکل و افزایش سطح جاذب انرژی در قسمت های انتهایی نوارها، میراگر شکافدار با شکاف های بیضی پیشنهاد شده و با میراگر شکافدار ارائه شده در مقالات قبلی، مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج تحلیل اتصالات تحت بارگذاری تناوبی، نشان داده است که استفاده از میراگر شکافدار پیشنهادی با شکاف های بیضی، موجب توزیع بهتر تنش ها در طول نوارهای میراگر، عملکرد هیسترزیس بهتر و افزایش میزان جذب انرژی در اتصال شده است. نتایج نشان داده است که میزان استهلاک انرژی و حداکثر دوران پلاستیک تجمعی تحمل شده توسط اتصال مجهز به میراگر شکافدار پیشنهادی با شکاف های بیضی نسبت به میراگر شکافدار با عرض شکاف ثابت، به ترتیب، 6/99 و 8/26 درصد افزایش یافته است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1393/4/3 | پذیرش: 1394/11/1 | انتشار: 1395/1/1