دوره 16، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 20-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadollahfardi1 G, Khajoo’e A. SO2 dispersion mathematical simulation of flare combustion, case study: Aboozar oil and gas platform in Kharg Island. MCEJ 2016; 16 (2) :9-20
URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-1952-fa.html
دلنواز محمد، اسدالله فردی غلامرضا، خواجویی امیر. شبیه سازی ریاضی پراکنش آلاینده SO2 ناشی از احتراق مشعل، مطالعه موردی: سکوی نفت و گاز ابوذر در جزیره خارک. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (2) :9-20

URL: http://mcej.modares.ac.ir/article-16-1952-fa.html

1- دانشگاه خوارزمی
پراکنش آلاینده‌های هوا در واحدهای صنعتی یکی از مواردی است که همواره محیط زیست و اکوسیستم منطقه‌های مجاور را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند در دراز مدت زندگی افراد ساکن در مجاورت این گونه واحدها را با مشکلات جدی مواجه سازد. مدل‌های انتشار آلودگی ابزار مفیدی جهت شناخت رفتار آلاینده پس از خروج از منبع بوده و اندازه‌گیری‌های زیاد و پر هزینه را غیر ضروری می‌نماید. در این تحقیق دی اکسید گوگرد (SO2) که یکی از آلاینده‌های خطرناک ناشی از سوزاندن ترکیبات گازی مختلف در خروجی مشعل‌ها می‌باشد به عنوان مدل آلاینده و مجتمع نفت و گاز ابوذر که شامل 3 سکوی بهره برداری و 10 سکوی سرچاهی می‌باشد و فرایند اشتعال مشعل‌ها به عنوان اصلی‌ترین چالش زیست محیطی این مجتمع محسوب می گردد به عنوان منطقه مورد مطالعه در نظر گرفته شده است. جهت مدلسازی فرایند انتشار آلاینده، ابتدا اطلاعات هواشناسی با نرم افزار View Rammet پردازش شد و ارتفاع شعله با توجه به سرعت باد و گرمای خالص آزاد شده در مشعل محاسبه گردید. سپس غلظت SO2 خروجی از مشعل، از طریق شبیه‌سازی کامپیوتری به وسیله نرم افزار AERMOD View، در محدوده ی 150 کیلومترمربعی، محاسبه گردید. خروجی نرم افزار که همان گراف حاوی زون های اصلی تمرکز آلاینده می باشد، نشان داد که در حالات در نظر گرفته شده غلظت SO2 در تمامی سکوهای بهره برداری و سرچاهی اطراف مشعل از مقادیر استاندارد جهت 8 ساعت کار مداوم و همچنین استاندارد های سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا، تجاوز می‌نماید.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: محیط زیست
دریافت: 1393/3/6 | پذیرش: 1394/4/4 | انتشار: 1395/4/1