دوره 18، شماره 6 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 206-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghoddousi P, Shirzadi Javid A A, bozorgmehr B. Investigation of the Relationship Between Rheological Properties of Self-consolidating Concrete Mixtures and the Setting Time of by Electrical Resistance Method. MCEJ 2018; 18 (6) :193-206
قدوسی پرویز، شیرزادی جاوید علی اکبر، بزرگمهر بهنام. بررسی ارتباط بین خواص رئولوژی مخلوط های بتن خودتراکم با زمان گیرش به روش مقاومت الکتریکی. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (6) :193-206

1- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران ، shirzad@iust.ac.ir
3- دانشگاه علم و صنعت ایران

تا کنون مطالعات متعددی بر روی خواص رئولوژی و زمان گیرش در مخلوط های با پایه سیمانی انجام پذیرفته است، لیکن ارتباط بین این دو مشخصه مهم تا کنون بررسی نگردیده است. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین خواص رئولوژی و زمان گیرش در مخلوط های بتن خودتراکم می باشد. در این پژوهش شش طرح مخلوط بتن خودتراکم در نظر گرفته شد که در آنها اثر تغییر نسبت آب به سیمان، افزودنی دوده سیلیس و سرباره کوره آهن گدازی در نظر گرفته شد. در تعیین زمان گیرش از روش مقاومت الکتریکی استفاده گردیده و همچنین عملکرد این روش در تعیین خصوصیات رئولوژی مورد ارزیابی قرار گرفته است. از آنجایی که روش مقاومت الکتریکی در تعیین زمان گیرش فاقد استانداردی مدون می باشد، لذا به منظور راستی آزمایی نتایج از روش استاندارد مقاومت در برابر نفوذ بر اساس استاندارد  ASTM-C403 نیز استفاده شده است. در بخش بررسی خواص رئولوژی نیز بررسی ها در دو بخش کارایی و بررسی رئومتریک انجام گرفته است. از نتایج بدست آمده مشخص گردید که مخلوط هایی که دارای جریان پذیری بالاتری هستند، زمان گیرش کمتری را ثبت کرده اند. همچنین مشخص شد که مخلوط های بتنی که تنش جاری (استاتیکی و دینامیکی) بالاتری دارند، زمان گیرش کوتاه تری را ثبت نموده اند.  بدین ترتیب با روابط بدست آمده ارتباط این دو متغیر مهم( خواص رئولوژی و زمان گیرش )ارزیابی گردید.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: مهندسی عمران و سازه
دریافت: 1397/1/22 | پذیرش: 1397/9/13 | انتشار: 1397/12/24