دوره 17، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 258-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirabi M H, Mansoori A. Assessment of Multi-Equation Mathematical Models of Turbulence in Estimation of Hydrodynamic Parameters at Submerged Jet. MCEJ 2017; 17 (6) :245-258
میرآبی محمد حسین، منصوری عباس. ارزیابی مدل‌های ریاضی‌ آشفتگی چند معادله‌ای در تخمین پارامترهای هیدرودینامیکی جت مستغرق. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (6) :245-258

1- مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ، mh.mirabi@hotmail.com
2- استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
جت مستغرق سه بعدی در یک بازشدگی ناگهانی، دارای هیدرودینامیک آشفته‌ایست. در محل بازشدگی ناگهانی، ایجاد جریان‌های ثانویه مجاور هسته پتانسیل جت، تولید آشفتگی نموده و ادی‌های تشکیل شده باعث انتقال و استهلاک انرژی و همچنین کاهش تکانه سیال در ناحیه استقرار یافته جریان می گردند. با بکار گیری مدل‌ ریاضی آشفتگی مناسب و کارآمد، می توان پارامترهای هیدرودینامیکی جریان را در نقاط مختلف، با دقت مطلوب پیش ‌بینی نمود. در این تحقیق، مدل‌ ریاضی آشفتگی سه معادله‌ای والترز و کوکلجات (k-kl-ω) و مدل ریاضی آشفتگی هفت معادله‌ای تنش رینولدز، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. مقایسه نتایج تحلیل دینامیک سیالات محاسباتی به روش حجم محدود در نرم افزار Ansys Fluent با نتایج آزمایشگاهی، نشان می‌دهد که مدل آشفتگی تنش رینولدز نتایجی با دقت بالاتر را پیش بینی می‌نماید. می‌توان به این نتیجه رسید که دلیل این دقت در تخمین، بکار گیری معادلات انتقال مجزا برای هر یک از مولفه‌های تانسور تنش، در شرایط طبیعی آشفتگی غیرمتجانس و غیرهمسانگرد است.
موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1396/2/31 | انتشار: 1398/3/11