دوره 18، شماره 6 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 167-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alembagheri M, Sheikhzadeh Shayan R. Seismic performance evaluation of concrete arch-gravity dams using incremental dynamic analysis. MCEJ 2018; 18 (6) :155-167
عالم باقری محمد، شیخ زاده شایان رضا. ارزیابی عملکرد لرزه ‌ای سدهای بتنی وزنی-قوسی با استفاده از تحلیل دینامیکی افزایشی. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (6) :155-167

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده عمران تربیت مدرس
درگذشته تحلیل لرزه‏ای سدهای بتنی اغلب به‏صورت ایده آل با استفاده از مونولیت‏های دوبعدی در سازوکار تحلیل و طراحی در نظر گرفته‏شده و اثرات زلزله معمولاً با تعریف یک ضریب زلزله اعمال می‏شده است. اما در سال‏های اخیر تأکید بیشتر بر تحلیل‏های تاریخچه زمانی غیرخطی و نیز آنالیز شکست سدهای بتنی در فضای سه‏بعدی شده است. همچنین با پیشرفت دانش درزمینه‌ی مهندسی زلزله و توسعه روش‏های دقیق‏تر برای برآورد شدت زلزله‏های محتمل ازجمله روش تحلیل دینامیکی افزایشی، فرآیند تحلیل و ارزیابی لرزه‏ای سازه‏ها کامل‏تر گردیده و تأثیر پارامترهای بیشتری را می‏توان در ارزیابی ریسک هر سازه لحاظ کرد. در تحقیق پیش رو، پاسخ لرزه‏ای سدهای بتنی وزنی-قوسی تحت اثر تحریکات زلزله در یک تحلیل المان محدود سه‏بعدی بررسی می‏شود. اثرات ناشی از در نظرگیری اندرکنش سد-مخزن-پی، رفتار غیرخطی بتن و همچنین الگوهای متفاوت شعاع قوس سد مطالعه شده و درنهایت سهم پاسخ هریک از عوامل پایداری در برابر تحریکات لرزه‏ای مورد ارزیابی قرار می‏گیرد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/12/14 | پذیرش: 1402/10/12 | انتشار: 1397/12/24