دوره 18، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 263-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nikkhakian B, alembagheri M. --------------------------. MCEJ 2018; 18 (1) :253-263
نیک خاکیان بهزاد، عالم باقری -----. تحلیل لرزه ای غیر خطی سه بعدی سد بتنی وزنی با نسبت های مختلف طول به ارتفاع. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (1) :253-263

1- کارشناسی ارشد
2- دانشگاه تربیت مدرس
مدلسازی عددی سازه های بزرگ نظیر سدها وسیله ای مناسب برای تحلیل لرزه ای و بررسی عملکرد آنها می باشد. شکل دره از پارامترهای مهم در انتخاب نوع سد و تعیین کننده نسبت طول به ارتفاع سد است.در تحقیق پیش رو مدل سه بعدی المان محدود سد وزنی پاین فلت بدون در نظر گرفتن درزهای انقطاع به همراه رفتار غیر خطی مصالح بدنه سد تهیه شده است. در این مدلسازی بارگذاری استاتیکی شامل وزن بدنه سد و بار هیدرواستاتیک مخزن پر می باشد. پس از این بارگذاری استاتیکی، بارگذاری دینامیکی لرزه ای مدل آغاز می شود. با توجه به اهمیت شکل دره، به بررسی تغییرات عرض دره و پاسخ سد به هر سه مولفه حرکت زمین پرداخته شده و اثر تغییرات نسبت عرض دره به ارتفاع سد و همچنین اهمیت مولفه عرضی حرکت زمین در کنار مولفه های افقی و عمودی مورد بررسی قرار می گیرد. اثرات اندرکنشی سد - مخزن – پی در تحلیل منظور شده و نهایتا با نتایج مدل دو بعدی مقایسه می گردد.هدف از تحقیق حاضر، مقایسه پاسخ لرزه ای دوبعدی و سه بعدی سدهای بتنی وزنی و لزوم ارائه مدل های واقعی تر جهت در نظر گرفتن اثرات مودهای عرضی می باشد . اثرات اندرکنش سد-مخزن-پی، رفتار غیرخطی بتن و نیز شکل های مختلف دره مطالعه شده و تاثیر هرکدام بر پاسخ غیرخطی و پایداری لرزه ای سدهای بتنی وزنی تحت مولفه های طولی، قائم و عرضی رکورد زلزله انتخابی بطور جداگانه و نیز همزمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/3/28 | پذیرش: 1396/6/27 | انتشار: 1397/3/3