دوره 18، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 178-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

dahrazma B. COD reduction from aqueous solutions contaminated with petroleum derivatives using red mud as adsorbent. MCEJ 2018; 18 (2) :169-178
قاسمیان گرجی هاجر، دهرآزما بهناز. کاهش COD از محلول های آبی آلوده به مشتقات نفتی با استفاده از جاذب گل قرمز. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (2) :169-178

1- کارشناسی ارشد/دانشگاه صنعتی شاهرود
2- دانشیار دانشکده مهندسی عمران/دانشگاه صنعتی شاهرود
مقدار قابل توجهی پساب آلوده به مشتقات نفتی توسط پالایشگاه‌های نفت تولید می‌شود که مستلزم تصفیه قبل از ورود به محیط‌زیست می‌باشد. در این تحقیق حذف بخش محلول گازوئیل از محیط آبی با استفاده از جاذب گل قرمز پودری مورد بررسی قرار گرفت. میزان حذف مشتقات نفتی حاصل از انحلال گازوئیل در آب با اندازه‌گیری میزان COD در بخش گازوئیل حل شده در آب قبل و پس از استفاده از جاذب اندازه گیری و محاسبه گردید. تاثیر فاکتورهای مختلف شامل pH، زمان تماس، دوز جاذب و غلظت اولیه آلاینده بر فرایند جذب و مقدار پارامتر COD محلول مطالعه گردید. بیشینه کاهش در COD محلول در بهترین نتایج در حالات بررسی شده، pH معادل 7، زمان تماس 15 دقیقه، دوز جاذب 10 گرم‌بر‌لیتر و غلظت اولیه آلاینده 1%، برابر 100% محاسبه گردید. نتایج به‌دست‌آمده از فرآیند جذب بیش‌ترین انطباق را با مدل ایزوترم لانگمویر و سینتیک شبه مرتبه دوم به ترتیب با ضرایب همبستگی 98/0 و 99/0 داشته است. با توجه به نتایج حاصل از آزمایشات، جاذب مورد استفاده در این تحقیق، دارای بازده مناسب جهت کاهش COD ناشی از انحلال هیدرو‌کربن‌های گازوئیل در آب می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: جذب، گازوئیل، گل قرمز، محلول آبی
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله