دوره 18، شماره 5 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 118-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

sahraei moghadam A, Omidinasab F, dalvand A. Impact resistance of multi-layer slabs made with (HPSCC) reinforced by fiber under the projectile impact at high speed. MCEJ 2018; 18 (5) :105-118
صحرایی مقدم امیرحسین، امیدی نسب فریدون، دالوند احمد. مقاومت ضربه ای دال های چند لایه ساخته شده با بتن توانمند خودمتراکم الیافی تحت اثر برخورد پرتابه با سرعت زیاد. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (5) :105-118

1- دانشگاه لرستان،خرم آباد،ایران
2- عضو هیات علمی دانشگاه لرستان
3- استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه لرستان
در این پژوهش مقاومت ضربه‌ای دال های چندلایه مسلح شده به الیاف فولادی، پلاستیکی و ترکیبی از این دو الیاف تحت اثر برخورد پرتابه با سرعت زیاد بررسی شد. برای تحقق این هدف، تعداد 30 عدد دال یک‌ لایه و سه لایه با ابعاد 7/5*40*40 سانتی‌متر مسلح شده به 1 درصد الیاف ساخته شد،30 عدد دال ساخته شده از 10 مدل متفاوت می‌باشند، از هرمدل، 3 نمونه ساخته شد. 1 مدل بدون الیاف بعنوان نمونه شاهد و دیگر دال‌ها دارای حجم ثابت 1 درصد الیاف می‌باشند که تفاوت آن‌ها در نوع و نحوه ترکیب الیاف ها در لایه‌های مختلف می‌باشد. دال‌های ساخته شده با سه اسلحه متفاوت در فاصله 50 متر آزمایش شدند. بر اساس نتایج،الیاف فولادی می‌تواند مقاومت دال‌های بتنی را در مقابل ضربه پرتابه افزایش و سطح و حجم ناحیه تخریب شده و عمق نفوذ را به میزان چشم‌گیری کاهش دهد. الیاف فولادی می‌تواند با افزایش انسجام دال از گسترش ترک‌ها جلوگیری نماید، در صورتی که الیاف‌های پلاستیکی تاثیر به مراتب کمتری نسبت به الیاف‌های فولادی دارند. در این تحقیق تعداد 12 عدد نمونه فشاری مکعبی، 12 عدد نمونه کششی استوانه‌ای و 12 عدد تیر خمشی کوچک نیز ساخته و آزمایش شد. و مشاهده شد که الیاف فولادی و پلاستیکی نمی‌توانند تاثیر محسوسی بر روی مقاومت فشاری داشته باشند، اما الیاف فولادی می‌تواند مقاومت کششی و خمشی بتن را بصورت قابل توجهی افزایش دهد. این در صورتی است که الیاف پلاستیکی تاثیر قابل توجهی بر روی مقاومت کششی و خمشی نخواهد داشت.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/11/24 | پذیرش: 1402/10/17 | انتشار: 1397/11/26