دوره 18، شماره 6 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 61-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

chakherlou J, Shervani Tabar B. Use of limestone powder instead of a part of silica sand in reactive powder concrete. MCEJ 2018; 18 (6) :51-61
چاخرلو جاوید، شروانی بهمن. استفاده از پودر سنگ آهک به عنوان جایگزین بخشی از ماسه سیلیسی در بتن پودری واکنش‌پذیر. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (6) :51-61

1- کارشناس ارشد مهندسی عمران-سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
2- عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
در تولید بتن پودری واکنش‌پذیر از مواد و مصالح پودری بسیار ریزدانه شامل ماسه کوارتزی، میکروسیلیس و پودر کوارتز به عنوان مصالح استفاده می‌شود. این بتن دارای مقاومت فشاری بالا نسبت به بتن معمولی می‌باشد، که در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. با استفاده از این نوع بتن می‌توان وزن سازه را به مقدار قابل توجهی کاهش داد و از ویژگی‌های مهم آن می‌توان به مقاومت فشاری زیاد، نفوذ پذیری کم، دوام و مقاومت سایشی بالا و شکل پذیری زیاد که می‌تواند جذب انرژی بیشتری در هنگام زلزله داشته باشد. در این پژوهش می خواهیم از پودر سنگ آهک به جای قسمتی از ماسه سیلیسی استفاده نماییم. برای این منظور پس از بدست آوردن طرح اختلاط بهینه بر اساس مقاومت فشاری و روانی و قطر پخش شدگی میز جریان، ابتدا پودر سنگ آهک را بصورت جایگزین با درصدهای 0، 10، 20، 30 به جای ماسه سیلیسی جایگزین کرده و در ادامه از پودر سنگ آهک به عنوان جایگزینی-افزودنی با درصدها و طرح‌های مختلف استفاده شده است. آزمایش های انجام شده روی این نمونه‌ها شامل آزمایش روانی میز جریان و جذب آب حین عمل‌آوری و مقاومت فشاری در سنین 7 ، 28 و 90 روزه می‌باشد. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد که با افزایش پودر سنگ آهک تا 20 درصد جایگزینی با ماسه سیلیسی باعث افزایش مقاومت فشاری شده، کاهش بسیار جزئی در روانی و همچنین باعث کاهش جذب آب حین عمل‌آوری می‌شود.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/10/17 | پذیرش: 1402/10/12 | انتشار: 1397/12/24