دوره 19، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 65-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alembagheri M, Behzadnasab H. Investigation of Seismic Performance of Concrete Gravity Dams using Pushover Analysis. MCEJ 2019; 19 (1) :53-65
عالم باقری محمد، بهزادنسب حسین. بررسی عملکرد لرزه ای سدهای بتنی وزنی با استفاده از تحلیل بار افزون. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (1) :53-65

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند
نیاز روز افزون به منابع آبی وانرژی پاک جوامع بشری را بر آن داشته تا با تحقیقات و مطالعات گسترده فناوری های قدیمی را بهینه سازی کنند تا بیشترین بهره ممکن را از آنها ببرند. یکی از این اختراعات سد ها هستند، سازه هایی که بر روی رودها ایجاد می شود. در گذشته ایجاد سدها عمومآ با هدف تامین آب آشامیدنی و آبیاری مزارع بوده اما امروزه نه تنها تامین کننده مصارف آبی است بلکه در ایجاد انرژی الکتریکی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از مطالعات، برای ارزیابی آسیب پذیری و میزان صدمه دیدن سدها در هنگام وقوع زلزله از تحلیل دینامیکی استفاده می شود. علیرغم دقیق بودن این روش، عدم قطعیت های فراوانی در مراحل تحلیل وجود دارد که باعث هزینه بر بودن و طولانی شدن مطالعات می شود. از این رو محققان با بکار گیری روش تحلیل استاتیکی غیر خطی سرعت تحلیل را بالا برده و هزینه ها را کاهش دادند. هدف تحقیق حاضر، بررسی عملکرد لرزه ای سدهای بتنی وزنی با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی (بار افزون) است. بدین منظور الگوهای بار مورد استفاده در تحلیل بار افرون در دو جهت بالادست و پایین دست به سازه سد اعمال می گردد و مشاهدات نشان دهنده آن است که به غیر از الگوی بار مستطیلی تمامی الگوی های بار مورد استفاده در این تحقیق بطور مناسبی می توانند راستای ترک را در بدنه سد به درستی تشخیص دهند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/10/3 | پذیرش: 1398/3/1 | انتشار: 1398/2/25