دوره 18، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 100-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadi M. Assessment of moisture and porosity effects in failure mechanism of mortar using Acoustic Emission. MCEJ 2018; 18 (1) :91-100
احمدی مرتضی، حسین زاده محمد حسن، نجاتی حمید رضا. بررسی اثر تخلخل و رطوبت در مکانیزم شکست ملات سیمان با استفاده از پارامتر های انتشار آوایی (AE). مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (1) :91-100

1- تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
در مکانیک شکست سنگ از روش‌های متعددی برای رفتار‌نگاری رشد ترک و شکست استفاده می‌شود. یکی از روش‌هایی که برای بررسی ریزترک‌ها در نمونه‌ تحت تنش استفاده می‌شود، روش انتشار آوایی است. وجود تخلخل و رطوبت در ساختار بتن، خاک و سنگ اثرات مختلفی بر روند ایجاد و رشد ریزترک‌ها و در نهایت شکست آنها خواهد داشت. در این تحقیق اثر تخلخل و رطوبت در رشد ترک و شکست در سنگ بررسی شده است. از چهار پارامتر بسیار موثر در روند رفتار‌نگاری شکست در روش انتشار آوایی یعنی هیت، کانت، دوام موج و انرژی شکست استفاده شده است. برای داشتن درصد تخلخل یکسان و همسان در نمونه‌ها از ملات سیمان(سنگ مصنوعی) استفاده شد. با استفاده از ماده روان کننده Panplast R نمونه با تخلخل بین 17 تا 35 درصد در پنج تخلخل مختلف نمونه‌های استوانه‌ای با قطر 54 میلیمتر با نسبت طول به قطر دو ساخته شد. نمونه در دو حالت خشک و اشباع از آب تحت آزمایش تک ‌محوره فشاری قرار گرفتند. در حین آزمایش اطلاعات انتشار آوائی ثبت شد. از تحلیل داده‌های بدست آمده از روش انتشار آوایی مشخص شد که مود شکست غالب در آزمایش فشارشی تک‌محوره در نمونه‌های ملات سیمان خشک با افزایش تخلخل، به سمت مود کششی افزایش‌ یافته و با افزایش تخلخل و افزایش رطوبت ریز ترک های کمتری در نمونه ایجاد میشود.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1394/10/21 | پذیرش: 1395/12/23 | انتشار: 1397/3/2