دوره 13، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 100-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Garivani S, Aghakouchak A, Soltani Mohammadi M. Effects of Strengthening the Masonry Infills by Reinforced Shotcrete on Seismic Behavior of Steel Frames with Khourjeeni Connections and their Elements. MCEJ 2013; 13 (4) :85-100
گریوانی صادق، آقاکوچک علی‌اکبر، سلطانی محمدی مسعود. اثرات تقویت میانقاب‌های مصالح بنایی با استفاده از لایه‌ی شاتکریت و شبکه‌ی فولادی بر رفتار لرزه‌ای قاب‌های فولادی دارای اتصالات خورجینی و اجزای آن. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (4) :85-100

1- دانشگاه تربیت مدرس
این مقاله به بررسی اثرات تقویت میانقاب­های مصالح بنایی با استفاده از لایه شاتکریت و شبکه فولادی بر رفتار لرزه­ای قاب­های مرکب فولادی دارای اتصالات خورجینی می­پردازد. برای این منظور مدل­سازی­های عددی در نرم افزار اجزاء محدود ABAQUS صورت پذیرفته است. ابتدا با مقایسه نتایج حاصل از مدل­ عددی با نتایج آزمایشگاهی، درستی روش­های انتخاب شده برای مدل­سازی میانقاب مصالح بنایی و لایه شاتکریت و شبکه فولادی کنترل گردیده و سپس قاب­های دو دهانه و چهار دهانه فولادی دارای اتصالات خورجینی، مهاربند ضربدری و میانقاب مصالح بنایی در نرم افزار مدل شده و تأثیر تقویت میانقاب بر سختی و مقاومت نهایی قاب، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین اثرات منفی این تقویت­ها بر روی اعضای مجاور آن (تیر، ستون و اتصال) نیز مشخص شده است. نتایج کلی بدست آمده، حاکی از اثرات مثبت میانقاب­های تقویت شده بر روی سختی و مقاومت نهایی قاب مرکب و اثرات منفی این اعضاء بر روی اعضای مجاور خود (تیر، ستون و به ویژه اتصال خورجینی) می­باشد که لزوم در نظر گرفتن این اثرات منفی و تقویت اعضای مجاور را قبل از در نظر گرفتن اثرات مثبت میانقاب­ها گوشزد می­نماید.

دریافت: 1392/9/30 | پذیرش: 1392/9/1 | انتشار: 1392/9/30