دوره 18، شماره 6 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 120-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ganbardezfouli M, dehghani M, Asakereh A, Kalantari B. Experimental study of the effect of cushion thickness and the distance of the piles on the behavior of the non-connected pile raft foundation. MCEJ 2018; 18 (6) :107-120
قنبردزفولی محمد، دهقانی مسعود، عساکره عادل، کلانتری بهزاد. مطالعه آزمایشگاهی تاثیر ضخامت بالشتک شنی و فاصله شمع‌ها بر رفتار رادیه شمع منفصل. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (6) :107-120

1- دانشجوی دکتری ژئوتکنیک
2- عضو هیات علمی
3- عضو هیات علمی هرمزگان
به دلیل ایجاد نیروهای متمرکز و لنگرهای خمشی بالا در محل اتصال شمع به رادیه در سازه‌های با بارهای زیاد، استفاده از رادیه شمع منفصل می‌تواند گزینه مناسبی جهت فونداسیون این نوع سازه‌ها باشد. در این سیستم شمع‌ها و رادیه به هم متصل نمی‌باشند و از یک بالشتک شنی در فاصله بین شمع و رادیه به منظور بازپخش نیروها استفاده می‌شود. در این حالت بار از طریق رادیه و بالشتک شنی به شمع‌ها منتقل می‌شود. در این تحقیق مطالعه آزمایشگاهی بر روی رادیه شمع منفصل واقع بر خاک ماسه‌ای به منظور بررسی پارامترهایی نظیر ضخامت بالشتک شنی و فاصله شمع‌ها بر رفتار بار-نشست، سهم شمع‌ها و رادیه از کل بار و همچنین پخش نیروی محوری و تنش اصطکاکی در طول شمع‌های مرکزی و گوشه انجام گرفته است. نتایج نشان داده ضخامت بالشتک شنی و فاصله شمع‌ها نقش مهمی در رفتار بار نشست، و سهم شمع‌ها از کل بار و همچنین نحوه توزیع تنش در طول شمع دارد. در یک ضخامت بهینه بالشتک شنی و یک فاصله بهینه شمع‌ها کمترین نشست مشاهده شده است. با افزایش ضخامت بالشتک شنی سهم شمع‌ها از کل بار کاهش می‌یابد. همچنین سهم شمع‌ها از کل بار نیز تابعی از فاصله شمع‌ها می‌باشد. در قسمت‌های بالایی شمع‌ها تنش‌های اصطکاک منفی ایجاد می‌شود. با افزایش ضخامت بالشتک شنی مقدار اصطکاک منفی بیشتر می‌شود. در شمع‌های گوشه اصطکاک منفی بیشتری نسبت به شمع‌های مرکزی ایجاد می‌شود که باعث پایین آمدن محور خنثی می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/10/13 | پذیرش: 1402/10/12 | انتشار: 1397/12/24