دوره 18، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 148-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

shoosh pasha I, sharifi A. A Study on Friction Resistance of Pipe Pile Subjected To Tension Load in Sand. MCEJ 2018; 18 (2) :139-148
شوش پاشا عیسی، شریفی آریا. مطالعه مقاومت اصطکاکی شمعهای فلزی لوله ای تحت کشش در خاک ماسه ای. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (2) :139-148

1- مدیر گروه خاک و پی / دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- سرپرست / ابرند
یکی از کاربردهای مهم پی های عمیق و به خصوص شمع ها تحمل بارهای کششی اعمال شده بر سازه است. ظرفیت کششی در این پی ها غالبا از طریق اصطکاک سطح تماس آنها با خاک ایجاد می شود. تعیین ظرفیت کششی شمع های لوله ای فولادی که با تکنیک جک زنی در ماسه های نواحی ساحلی نصب می شوند از جمله مواردی است که روش-های مذکور تا کنون به طور جدی به آن نپرداخته اند و اطلاعات کافی برای طرح این نوع از شمع ها در اختیار نمی گذارند. با توجه به اینکه تکنیک جک زنی در راستای دست یابی بهتر به مقاومت خاک و رفع نقایص در سایر روش های نصب، پیشنهاد شده است، لذا بررسی اثر آن در رفتار شمع ضروری است. در این روش، پس از نصب شمع ها با استفاده از جک های هیدرولیکی، مطابق استاندارد، ظرفیت کششی آنها تعیین می شود (ASTM D-3689). پس از ثبت نتایج، با استفاده از معیارهای تعیین ظرفیت کششی، ظرفیت نهایی کششی شمع ها تعیین و سپس با ظرفیت کششی تحلیلی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج ضمن آشکار ساختن تکرارپذیری آزمایشات انجام شده، نشان دادند که ظرفیت کششی بدست آمده بزرگتر از ظرفیت کششی تحلیلی می باشد و جابجایی خاک و تراکم آن در اثر نصب شمع می تواند مقاومت اصطکاک جداره را افزایش دهد. همچنین مشاهده شد که در اکثر شمع ها معیار خطوط مماسی تعیین کننده ی ظرفیت کششی نهایی می باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1394/7/5 | پذیرش: 1396/7/2 | انتشار: 1397/4/23