دوره 18، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 206-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohammadloo H, Nasserasadi K. Modification of seismic behavior of steel moment resisting connection with top and bottom plate with lack of penetration in the welds by analytical method. MCEJ 2018; 18 (1) :193-206
محمدلو حامد، ناصراسدی کیارش. اصلاح منحنی رفتاری اتصالات گیردار تیر به ستون با ورق روسری و زیرسری با نقص عدم نفوذ درجوش به روش تحلیلی. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (1) :193-206

1- دانشجو/ دانشگاه زنجان
2- عضو هیات علمی دانشگاه زنجان
یکی از مهم‌ترین و آسیب‌پذیر‌ترین اجزای سازه‌های فولادی، اتصالات تیر به ستون می‌باشند ، که خرابی آ‌ن‌ها ممکن است خسارات جبران‌ناپذیری را به سازه تحمیل نماید. خرابی در اتصالات سازه‌های فولادی ناشی از نقص در طراحی و یا نقص در اجرای این اجزا می‌باشد. نقص در جوش‌های نفوذی یکی از شایع‌ترین انواع خرابی در اتصالات می‌باشد. اتصالات گیردار با ورق روسری و زیرسری یکی از متداول‌ترین اتصالات تیر به ستون در سازه‌های فلزی هستند. در این نوع اتصالات برای برقراری اتصال بین ورق‌های بالا و پایین و ستون از جوش‌های نفوذی استفاده می‌گردد. برای ایجاد نفوذ کامل در جوش آیین‌نامه اتصالات در سازه‌های فولادی ایران (نشریه شماره 264) استفاده از ورق پشت‌بند و یا جوش‌کاری دو طرفه را توصیه نموده است ، اما در هنگام اجرا هیچ یک از این موارد استفاده نمی‌شوند به همین دلیل این جوش‌ها دچار نواقصی از جمله عدم نفوذ می‌گردند. در این پژوهش با طراحی سه نمونه اتصال تیر به ستون از نوع اتصال با ورق روسری و زیرسری طبق روش توصیه شده در آیین نامه اتصالات در سازه‌های فولادی ایران و مدل‌سازی این اتصالات در نرم‌افزار اجزا‌محدود، تاثیر نقص عدم نفوذ در اتصالات و هم‌چنین تاثیر محل قرار گیری این نقص در رفتار اتصال مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که وجود نقص عدم نفوذ مقاومت و دوران اتصال را به‌ترتیب 30 و 20 درصد کاهش می‌دهد و تاثیر نقص در جوش فوقانی بیشتر از جوش تحتانی می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1394/8/30 | پذیرش: 1396/7/2 | انتشار: 1397/3/2