دوره 17، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 257-247 | برگشت به فهرست نسخه ها

yazdani M. Sensitive Analysis of Nodal Force Function in the Elastostatic Problems in Decoupled Equations Method. MCEJ 2017; 17 (3) :247-257
یزدانی مهدی. بررسی اثر فرم توابع نیروهای گرهی بر پاسخ مسائل الاستواستاتیک در روش نیمه تحلیلی معادلات مجزا. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (3) :247-257

دانشگاه صنعتی کرمانشاه
یکی از پرکاربردترین مسائل مربوط به مهندسی در مکانیک جامدات، مسائل الاستواستاتیک است. بسیاری از مسائل الاستواستاتیک به‌صورت تحلیلی قابل حل نیستند؛ از این‌رو، حل این مسائل با روش‌های عددی به یکی از مسائل مهم تبدیل گشته است. مقاله حاضر به بررسی یک روش جدید به‌نام روش معادلات مجزا در مسائل الاستواستاتیک می‌پردازد. روش معادلات مجزا یک روش نیمه‌تحلیلی با ماتریس ضرایب قطری است. در این روش، تنها مرز مسئله با استفاده از توابع شکل مرتبه بالا و توابع نگاشت چبیشفی گسسته‌سازی می‌گردد. در این روش، با استفاده از روش باقیمانده‌های وزن‌دار و روش انتگرالی کلینشا-کورتیز، معادلات دیفرانسیل اویلری به‌صورت مجزا ایجاد می‌گردند و در ادامه با تعریف بردار نیروهای گره‌ای، فرایند حل با استفاده از مفهوم بازتوزیع تنش صورت می‌گیرد. در مقاله حاضر با تعریف فرم‌های جدیدی از بردار نیروهای گره‌ای، معادله دیفرانسیل حاکم بر مسئله الاستواستاتیک استخراج می‌گردد و در نهایت، با حل دو مثال عددی، روش معادلات مجزا در برابر فرم توزیع تنش در فضای مسئله مورد حساسیت‌سنجی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که در روش معادلات مجزا پاسخ مسائل الاستواستاتیک کاملاً وابسته به فرم توابع جدید بردار نیروهای گره‌ای می‌باشد و بسته به نوع مسئله، در هر مسئله یک فرم خاص از بردار نیروهای گره‌ای دارای دقت بهینه است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1395/8/3 | پذیرش: 1395/10/29 | انتشار: 1396/6/1