دوره 22، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 18-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Monsef H, Naghashzadegan M, Gamali A, Farmani R. Comparison of reliability indicators in urban water distribution networks design. MCEJ 2022; 22 (4) :7-18
منصف حامد، نقاش زادگان محمد، جمالی علی، فرمانی راضیه. مقایسه شاخص های قابلیت اطمینان در طراحی شبکه های آبرسانی شهری. مهندسی عمران مدرس. 1401; 22 (4) :7-18

1- دانشگاه گیلان
2- هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه گیلان
3- عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه گیلان
4- مرکز سیستمهای آب دانشگاه اگزتر، اگزتر، انگلستان
در چند دهه اخیر با توجه به هزینه های بالای اجرای یک شبکه آبرسانی، طراحان بر آن شدند تا شبکه هایی را با کمترین هزینه و بیشترین قابلیت اطمینان طراحی نمایند. شبکه هایی که قادر باشند در مواجهه با تغییرات تقاضا یا شکست لوله کماکان خدمات مطلوبی را ارائه دهد. از این رو شاخص های متعددی برای اندازه گیری قابلیت اطمینان معرفی و در بهینه سازی به عنوان یکی از توابع هدف در کنار هزینه استفاده گردید. یکی از مسائلی که در مطالعات چند سال اخیر مطرح شده اینست که کدامیک از این شاخص ها در اندازه گیری قابلیت اطمینان شبکه آبرسانی موفق تر عمل می کند. در مطالعه حاضر برای رفع نقاط ضعف مقایسه های انجام شده پیشین، تمامی شاخص های مطرح در موضوع قابلیت اطمینان شبکه های آبرسانی بر روی دو شبکه نمونه با ماهیت متفاوت (تغذیه گرانشی و تغذیه با ایستگاه پمپاژ) آزمایش گردید. نتایج نشان داد شاخص های MSH و RI به ترتیب بهترین شاخص برای طراحی بهینه شبکه آبرسانی فاقد ایستگاه پمپاژ و شامل آن می‌باشند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/11/3 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/4/10