دوره 17، شماره 6 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 193-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohammadaliha M, Behbahani H, fattahi amirdehi H. Statistical analysis of mode I fracture mechanics of asphalt mixtures at low temperature based on Weibull prediction model. MCEJ 2017; 17 (6) :183-193
محمدعلیها محمدرضا، بهبهانی حمید، فتاحی امیردهی حمیدرضا. بررسی آماری چقرمگی شکست مخلوط های آسفالتی در دمای پایین براساس مدل پیش بینی وایبول. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (6) :183-193

1- دانشگاه علم و صنعت ایران ، mrm_aliha@iust.ac.ir
2- استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت
3- کارشناس ارشد مهندسی راه و ترابری
ترک های دمای پایین در روسازی آسفالتی یکی از عوامل تخریب و واماندگی راه ها می باشد. لذا بررسی رفتار شکست و مقاومت ترک خوردگی روسازی آسفالتی بسیار مهم ارزیابی می شود. به دلیل ساختار چند جزیی مخلوط های آسفالتی، پراکندگی داده های آزمایشگاهی برای این مواد از سایر مواد همگن و تک فازی بیشتر می باشد و در نتیجه برای بررسی رفتار ترک خوردگی مخلوط های آسفالتی بایستی از تعداد بیشتری از نمونه های آزمایشگاهی و نیز مدل های آماری استفاده نمود.در این پژوهش برای بررسی رفتار شکست مخلوط های آسفالتی تعداد زیادی آزمایش چقرمگی شکست مود I بر روی نمونه های نیم دیسک خمشی آسفالتی در دو فضای خالی 4 و 7 درصد در دمای 10- درجه سیلیسیوس انجام شد. با بررسی نتایج حاصل از آزمایش های چقرمگی شکست و با استفاده از مدل توزیع تجمعی وایبول، به تحلیل آماری و ارائه مدل پیش بینی نمونه های ترک دار در دو فضای خالی آزمایش شده پرداخته شد. نشان داده شد که با استفاده از مدل آماری وایبول دو و سه پارامتری می توان مشخصات شکست مخلوط های آسفالتی با درصد فضای خالی مختلف را تنها با انجام آزمایش شکست بر روی یک نمونه آسفالتی و با فضای خالی مشخص پیش بینی نمود.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1393/11/20 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1398/3/11