دوره 18، شماره 5 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 153-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaseminejad V, rowshanzamir M. Effect of aspect ratio on behavior of bucket foundations under combined loading in sand. MCEJ 2018; 18 (5) :143-153
قاسمی نژاد ولی، روشن ضمیر مخمد علی. تأثیر نسبت گیرداری بر روی رفتار فونداسیونهای باکتی تحت بارگذاری ترکیبی در ماسه. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (5) :143-153

1- دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علوم و تحقیقات، اصفهان، ایران
2- دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان ، ایران
صندوقه های مکشی به نحو گسترده ای در صنعت نفت و گاز استفاده می شدند. اخیراً فونداسیونهای باکتی به عنوان راه حل فونداسیون نوآورانه برای توربینهای بادی فراساحلی مدنظر قرار گرفته است. فونداسیونهای دامنه‌دار به نحو فزاینده-ای در طراحی سازه‌ها و تجهیزات توربین بادی فراساحلی برای تحمل شرایط بارگذاری ترکیبی قائم، افقی و لنگر استفاده می‌شود. در این پژوهش، الگوهای المان محدود سه بعدی فونداسیونهای باکتی در ماسه نیمه متراکم تحت بارگذاری ترکیبی تحلیل شده است. الگوهای عددی با مقایسه نتایج تحلیلهای المان محدود اعتبارسنجی شدند. تحلیلهای حساسیت در نسبتهای گیرداری ارتفاع به قطر باکت مختلف تحت بار ترکیبی با خروج از مرکزیتهای بار مختلف انجام گردید. پاسخهای بار ترکیبی از بار افقی خالص، لنگرهای واژگونی حاصل از ارتفاعهای برج گوناگون تا لنگر خالص مقایسه شد. نتایج تحلیل، چگونگی ارتباط و وابستگی ظرفیت باربری ترکیبی فونداسیونها را به نسبت گیرداری و شرایط بارگذاری بیان می‌دارد. حالتهای حدی نهایی به صورت ظرفیتهای نرمالیزه شده نشان داده شدند و روابطی از نتایج تحلیل ارائه گردید.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/5/24 | پذیرش: 1402/10/17 | انتشار: 1397/11/26