دوره 19، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 103-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haji kazemi H, Sharifian M, Sharifian M. Approximate Method for Seismic Analysis of Double-Layer Grids. MCEJ 2019; 19 (1) :91-103
حاجی کاظمی حسن، شریفیان مهرزاد، شریفیان مهرداد. روش تقریبی برای تحلیل لرزه ای شبکه های دولایه. مهندسی عمران مدرس. 1398; 19 (1) :91-103

1- عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
2- عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه صنعتی قوچان ، m.sharifian@qiet.ac.ir
3- عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه صنعتی قوچان
پاسخ دینامیکی شبکه های دولایه را می­توان با به کارگیری نرم افزارهای مبتنی بر روش اجزای محدود به دست آورد. از سوی دیگر، به روش­های تقریبی که به آسانی و سرعت تخمین مناسبی از رفتار دینامیکی سازه­ها و از جمله شبکه­ های دولایه فراهم آورند، نیز نیاز است. در این مقاله، یک روش تقریبی برای تحلیل لرزه­ای شبکه های دولایه با طرح مربع روی مربع فضایی و با پلان مربع یا مستطیل و دارای تکیه­گاه­های ساده در پیرامون سازه، پیشنهاد می­شود. این روش توانایی تخمین کوچکترین فرکانس ارتعاش قائم و نیز نیروهای لرزه ای حاصل از شتاب قائم زمین لرزه در شبکه های دولایه را دارا می باشد. برای بررسی توانایی­ روش پیشنهادی، 21 مدل از شبکه­های دولایه با روش دقیق و نیز شیوه تقریبی پیشنهادی تحلیل دینامیکی می­گردد و پاسخ­های بدست آمده باهم سنجش می­شوند. یافته ­ها نشان دهنده دقت خوب پاسخ­های روش تقریبی رابطه­سازی شده می­باشد.
متن کامل [PDF 827 kb]   (1901 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل (کامل) | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/8/7 | پذیرش: 1398/3/1 | انتشار: 1398/2/25