دوره 18، شماره 5 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 44-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasanpouri Notash N, Dabiri R. Effects of Geofoam Panels on Static Behavior of Gravity Retaining Wall. MCEJ 2018; 18 (5) :31-44
حسن پوری نوتاش نوید، دبیری روزبه. ارزیابی اثر ژئوفوم در رفتار استاتیکی دیوارهای حائل وزنی. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (5) :31-44

1- گروه مهندسی عمران، پردیس علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.گروه مهندسی عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- گروه مهندسی عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
در تحقیق عددی حاضر با استفاده از نرم‌افزار تفاضل محدود FLAC در حالت تحلیل دوبعدی، به بررسی میزان تاثیر ژئوفوم در بهبود رفتار دیوارهای حائل وزنی در شرایط استاتیکی پرداخته شده‌است. از این‌رو به منظور تعیین میزان کارایی ژئوفوم در جابه‌جایی‌ها و همچنین نیروهای وارد بر دیوارهای حائل، پارامترهایی از قبیل ارتفاع دیوارهای حائل وزنی، چگالی و ضخامت ژئوفوم، تاثیر شکل قرارگیری ژئوفوم در پشت دیوار حائل، تاثیر استفاده از سیستم دو پانل ژئوفوم در این عملکرد مورد بررسی قرار گرفته‌است. دیوارهای حائل در ارتفاع‌های 3، 6 و 9 متری و ژئوفوم‌ها در چگالی‌های 15، 20 و 25 کیلوگرم بر متر مکعب که به ترتیب مربوط به EPS15، EPS20 و EPS25 می‌باشند، در ضخامت‌های نسبی 05/0 ، 2/0 و 4/0 مورد بررسی قرار گرفته‌اند. مطابق با نتایج، استفاده از EPS15، که دارای کمترین چگالی نسبت به بقیه ژئوفوم‌ها می‌باشد، نقش قابل توجهی در کاهش نیروها خواهد داشت. بنابراین در این تحقیق در بررسی اثر دو پانل ژئوفوم‌، از EPS15 در چهار فاصله قرارگیری 50 ، 100، 150 و 200 سانتی‌متری استفاده شده‌است. بررسی‌ها نشان داده‌اند، عملکرد ژئوفوم در دیوارهای حائل تسلیم‌پذیر متفاوت با دیوارهای حائل تسلیم‌ناپذیر می‌باشد. مطالعه‌های انجام گرفته توسط پژوهشگران نشان داده‌اند، میزان تاثیر ژئوفوم در کاهش نیروهای وارد بر دیوارهای حائل تسلیم‌پذیر کمتر از دیوارهای حائل تسلیم‌ناپذیر می‌باشد. در این تحقیق اثر استفاده از ژئوفوم در هر دو نوع دیوار حائل تسلیم‌پذیر و تسلیم‌ناپذیر مورد بررسی قرار گرفته‌است.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1396/2/26 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26