دوره 13، شماره 1 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 1-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

hassani N, ghodrati amiri G, bararnia M, sinaiean F. Inelastic displacement ratio for structures subjected to pulse like near fault ground motions. MCEJ 2013; 13 (1) :1-1
حسنی نعمت، قدرتی امیری غلامرضا، برارنیا مجید، سیناییان فریدون. نسبت تغییر مکان غیر الاستیک برای سازه های در معرض زلزله های پالسگونه حوزه نزدیک. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (1) :1-1

1- دانشگاه صنعت اب و برق شهید عباسپور
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
3- مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان
در این مقاله‏‌ نتایج حاصل از مطالعات آماری انجام شده بر روی نسبت تغییر مکان غیر الاستیک سازه های در معرض زلزله های حوزه نزدیک پالسگونه ارائه شده است. این تحقیق از آنرو مورد اهمیت است که، می توان از نتایج آن برای ارزیابی تغییر مکان غیر الاستیک نیاز برای سازه هایی که سختی و مقاومت جانبی مشخصی دارند و در معرض زلزله های حوزه نزدیک قرار دارند، مورد استفاده قرار بگیرد. نسبت تغییر مکان غیر الاستیک از پاسخ سیستمهای یکدرجه آزادی که دارای 6 سطح از ضریب کاهش مقاومت هستند و در معرض 61 رکورد حوزه نزدیک پالسگونه قرار دارند، بدست آمده است. اثر نرمال کردن دوره تناوب با دوره تناوبی که بیشترین مقدار تغییر مکان طیفی رخ می دهد، ضریب کاهش مقاومت، پریود همراه با پالس سرعت TP ، بزرگا و فاصله زلزله، میزان سخت شوندگی بعد از جاری شدن و رفتار هیسترسیس سازه، بر روی نسبت تغییر مکان غیر الاستیک مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد در دوره تناوب های کم، کاهندگی سختی و مقاومت باعث افزایش تغییر مکان غیر الاستیک نیاز می شود. در انتها یک رابطه ساده برای برآورد میانگین نسبت تغییر مکان غیر الاستیک سازه ها در اثر زلزله های حوزه نزدیک پالسگونه ارائه شد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/4/29 | پذیرش: 1392/1/1 | انتشار: 1392/4/2