دوره 18، شماره 5 - ( 1397 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 17-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghakouchak A A, Ahmadi M. Development of design method for structures equipped with yielding metallic dampers based on performance objectives. MCEJ 2018; 18 (5) :1-17
آقاکوچک علی اکبر، احمدی محمدحسن. توسعه روش طراحی برای سازه‌های مجهز به ترکیبی از میراگرهای فلزی جاری شونده بر اساس اهداف عملکردی. مهندسی عمران مدرس. 1397; 18 (5) :1-17

1- گروه مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرّس
2- دانشگاه تربیت مدرس
هدف از این مقاله، توسعه‌ی روش طرّاحی در سازه‌های فولادی مجهّز به ترکیبی از میراگرهای فلزی جاری شونده است، به‌نحوی‌که بتوان میراگرها را چنان طرّاحی کرد که در سطوح مختلف خطر لرزه‌ای، میزان معیّنی از رفتار غیر ارتجاعی را تجربه کنند. برای این منظور در ابتدا، رفتار سازه‌های مجهّز به میراگرهای فلزی جاری شونده در قالب قاب های یک طبقه‌ی یک دهانه، یک طبقه‌ی دو دهانه و چندطبقه‌ی چنددهانه بررسی شده و روابط مربوط به جابجایی این سازه‌ها تحت بار جانبی یکنوا به دست می آید. سپس برای طرّاحی سازه های یک درجه آزادی معیارهای عملکردی پیشنهاد شده و طرّاحی سازه های یک درجه ی آزادی انجام می شود. سازه‌های یک درجه‌ی آزادی دارای دوره‌های تناوب گوناگون و ضرایب کاهش مقاومت مختلفی می‌باشند. پس از طرّاحی سازه‌های مذکور، جهت اطمینان از ارضای معیارهای عملکردی پیشنهادی، جواب‌های حاصل از تحلیل استاتیکی غیر خطّی با جواب‌های تحلیل تاریخچه‌ی زمانی مقایسه می شوند. در آخر، قاب های خمشی سه ساختمان نمونه‌ی 3، 6 و 9 طبقه مجهز به میراگر فلزی جاری شونده با توجّه به معیارهای پیشنهادی طرّاحی و با استفاده از نتایج تحلیل‌های تاریخچه‌ی زمانی کارآمد بودن روش پیشنهادی بررسی می شود. نتایج تحلیل های تاریخچه ی زمانی غیر خطّی نشان می دهد که روش طرّاحی پیشنهادی می تواند معیارهای مورد نظر برای عملکرد میراگرها را برای سازه های یک و چند درجه ی آزادی اقناع نماید.
متن کامل [PDF 1943 kb]   (2697 دریافت)
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله
دریافت: 1395/9/24 | پذیرش: 1397/11/26 | انتشار: 1397/11/26