دوره 16، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

arabzaeh A, zanganeh zadeh K. INVESTIGATION OF EXPERIMENTAL AND ANALYTICAL OF REINFORCED CONCRETE DEEP BEAMS WITH CONCRETE OF HIGH-STRENGTH UNDER DIDTRIBUTED LOADNG. MCEJ 2016; 16 (2) :21-30
آقایاری رضا، عربزاده ابوالفضل، زنگنه زاده کیانا. بررسی تجربی و تحلیلی رفتار تیرهای عمیق بتن مسلح با بتن مقاومت بالا تحت بار گسترده. مهندسی عمران مدرس. 1395; 16 (2) :21-30

1- استادیار گروه عمران دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشیار گروه سازه دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه رازی
در این مقاله رفتار تیرهای عمیق بتن مسلح با مقاومت بالا به صورت آزمایشگاهی بررسی شد. بدین منظور 5 نمونه تیر عمیق بتن مسلح با مقاومت فشاری 60 مگاپاسکال تحت اثر بار گسترده مورد آزمایش قرار گرفت. تیرهای آزمایشگاهی در دو انتها دارای تکیه گاه ساده و با آرماتورهای برشی قائم به فواصل مساوی تقویت شده بودند. آرایش آرماتورهای برشی نمونه ها یکسان ولی قطر آنها متفاوت بود. در طول آزمایش رفتار کلی نمونه های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. مشاهدات آزمایشگاهی شامل تغییر شکل وسط دهانه، وضعیت شکست، حالت های گسیختگی و مقاومت فشاری نظیر ترک خوردگی اولیه و شکست نهایی نمونه تیر عمیق بود. گسیختگی هر 5 نمونه به صورت شکست ترد برشی بود. بر اساس نتایج حاصله، آرماتورهای قائم جان بر ظرفیت برشی تیرهای عمیق تاًثیرگذار بوده و نمونه ها تحت بار گسترده عموماً مقاومت برشی بالاتری در مقایسه موارد مشابه تحت بار متمرکز از خود نشان می دهند. نتایج آزمایشگاهی با نتایج به دست آمده از روش Strut-and-tie (مدل خرپایی) مقایسه گردید. نتایج حاصله از مقایسه حاکی از انطباق رضایت بخش مدل STM ارائه شده برای تیرهای عمیق بتن مسلح تحت بار گسترده با نتایج آزمایشگاهی می باشد .

دریافت: 1391/4/13 | پذیرش: 1394/11/3 | انتشار: 1395/4/1